perjantai 13. syyskuuta 2013

Vegen banaanipannarit ja sokeriton mustaherukkahillo

Tiedättehän ne blogeissa kovasti esiintyneet vain banaanista ja kananmunista tehdyt ihmepannarit. Ihailen tuollaisia yksinkertaisia ja innovatiivisia reseptejä vaikka en kananmunien tehotuotantoa niin ihannoikaan. Mutta onneksi samantyyppisten gluteenittomien ja proteiinia sisältävien terveellisten pikku lettusten tekeminen onnistuu myös vegaanisti.


Pannarit toki valmistuisivat esikuvansa mukaisesti vain kahdesta aineesta: banaanista ja kikhernejauhoista, mutta säätäminen on niin mukavaa :)

Banaanilettuset  12-14 pientä

1 iso ja kypsä banaani (koska olen tarkka punnitsin 190 g ilman kuoria)
1 1/2 dl kikhernejauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 ml vaniljajauhetta
hyppysellinen suolaa
1/2 dl soijajuomaa
(+ kanelia tai kardemummaa jos ne maistuvat)
+ margariinia tai öljyä paistamiseen

Soseutin kuoritun banaanin sauvasekoittimella ja loputkin ainekset surruuttelin sekaan. Taikina on paksuhkoa, joten siitä saa ilman lettupannuakin siistejä ja pyöreitä pannukakkuja. Otin taikinaa kukkuraisen ruokalusikallisen ja kaadoin kuumalle pannulle ja samantien levittelin taikinan litteäksi pyöreään muotoon. Paistoin molemmin puolin sopivan ruskeaksi.
Paistamisessa saakin olla tarkkana sillä nämä valmistuvat aika nopeasti. Leivinjauheen ansiosta letut kohoavat muhkeiksi pancake -tyyppisesti. Letut ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.

Hillo ja syksyn viimeiset mansikat maistuivat lettujen kanssa.

Mustaherukkahillo

12 kuivattua taatelia
1 dl vettä
1 3/4 dl mustaherukoita
1 rkl chiasiemeniä

Pilkoin taatelit ja liotin vedessä pehmeiksi. Soseutin marjojen ja chian kanssa ja annoin vähän aikaa hyytyä jääkaapissa.


Tervetuloa Minna lukijaksi!

6 kommenttia:

Nanne kirjoitti...

Nuo onnistuvat myös mainiosti "tuoreiden" kikherneiden kanssa, jos kaapista ei satu löytymään kramjauhoja! :)

http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2013/04/vegaanin-banaanipannukakut.html

Paula kirjoitti...

Tölkkikikherneitä löytyy aina kaapistani, mutta nykyisin en enää "pärjää" ilman jauhojakaan, ovat niin käteviä.
Tuon reseptisi olinkin jo ehtinyt unohtaa. Jännä että toimii noinkin!

Unknown kirjoitti...

Kokonaisilla herneillä en ole kokeillut, mutta jauho toimii aivan loistavasti. Ja mustaherukkahillo sopii kuin nenä päähän banskun kanssa. Olen kokeillut lapsille myös kananmunaohjetta mutta yllättäen niistä ei tykättykään yhtä paljon. Alkaa ilmeisesti aivopesu tehdä tehtävänsä ... ;)

Paula kirjoitti...

Jee, aivopesu siis toimii :D
Kikhernejauhoista on tullut yksi vakioraaka-aineistani. Kuten myös banaanit. Lettujen kanssa erinomaisesti sopivat myös mansikat, kun taas hillat eivät niinkään toimineet.

Siiri kirjoitti...

Mielenkiintoinen resepti, kiva löytää gluteenittomia vaihtoehtoja. :)

Paula kirjoitti...

Tämä on mielestäni kiva ja myös mukavasti varioitavissa oleva resepti. Viimeksi korvasin puolet kikhernejauhoista soijajauhoilla ja mausteeksi laitoin kanelia. Tuli tosi hyviä. Jos gluteenittomat jutut kiinnostavat niin katsahda tuo oikealta sivusta löytyvä ensimmäinen kategoria eli Gluteenittomat herkut :)