sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Mustaherukka-banaani-raakapuuro

Ilmojen viilennyttyä kevyemmät smoothiet alkavat meillä korvautua tuhdimmilla raakapuuroilla. Tällä kertaa puuron maustajaksi pääsi menneen kesän marjasuosikkini mustaherukka.


Tavallisin kaava miten raakapuuron teen = tattari+pähkinä+banaani+marja. Nyt olen bonuksena ottanut käyttöön kotimaisen hamppuproteiinin. Jatkossa yritän saada blogiin enemmänkin esille kotimaisia proteiininlähteitä.

Mustaherukka-banaani-raakapuuro 3:lle

1 1/4 dl tattarisuurimoita eli kuorittuja siemeniä
1 dl parapähkinöitä
3 isoa kypsää banaania
n. 4 dl mustaherukkaa
2 rkl hamppuproteiinia
1/2 tl vaniljajauhetta

Liotin tattarin ja parapähkinät yön yli vedessä. Huuhtelin ne huolellisesti ja tehosekoitin banaanin kanssa hienoksi. Tehosekoitin joukkoon myös marjat, hamppuproteiinin ja vaniljan. Annoin koneen käydä kunnes puuro oli hienontunut tasaiseksi.




Vanha ja uskollinen sauvasekoittimeni pääsee nykyisin vähän helpommalla sillä uusi tehosekoitin on saapunut meille tekemään järeämmän työn. Sekoittaahan se toki tehokkaammin ja helpommin tällaisia isompia annoksia. Lopputuloskin on sileämpi. Ja onhan se nätti!

kuva Verkkokaupasta

9 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

KitchenAid on kyllä nätti kapistus - ja vielä lempivärissäni! :)

Puurokin näyttää oikein hyvältä. Mustaherukka on täälläkin yksi ikisuosikki.

Jael kirjoitti...

Ihan saman värinen KitchenAid-blenderi kuin minullakin:)
Ihana puuro:) Banskun ja mustaherukan kombo on suosikkejani,yleensä smoothien tai raakajätskin muodossa.

Paula kirjoitti...

Anni ja Jael, tuo teharin punainen väri on kyllä pirteä ja suosikivärejäni muutenkin. Värivaihtoehtoja oli tarjolla mahtavasti ja kovasti houkutteli se oranssikin.
Puuro maistui pitkästä aikaa oikein hyvältä ja mustaherukka sopi siihen, varsinkin kun tuo kone sai myös herukan siemenet hienonnettua.

Pipsa kirjoitti...

Oi miten on nätti! Keittiövälineostokset on sitten ihania. Hamppuproteiini kuulostaa oivalliselta, uskomaton tuo 48 prosentin proteiinisisältö! Tekee varmasti tosi täyttävän tuollaisesta herkullisesta raakapuurosta.

Paula kirjoitti...

Eikö vain olekin hemaiseva laite, Pipsa. Noita hampputuotteita pitäisi alkaa ihan toden teolla käyttämään kun sekä rasva- että proteiinikoostumukset ovat niin loistavia. Ja on vielä kotimaistakin! Nyt vain ideoimaan! Jotain proteiini/enegiapatukan tyyppistä haluttaisi kehitellä. Tai vaikka niihin meidän tykkäämiin palleroihin piilottaa :)

Elina kirjoitti...

Mulle tuli nälkä, oispa taatusti herkkua tollanen. Pitääpä kokeilla raakapuuroa.

Minulla on hamppujauhoa. Tilasin sitä vahingossa, luulin sen olevan tuollaista rouhetta. Mutta samalla lailla tuotakin voi smoothien sekaan nakata. Ja voi käyttää leivonnassakin, korvata osan jauhoista sillä. Mutta kun leivon niin harvoin, ei ole tullut testattua.

Paula kirjoitti...

Kannattaa Elina kokeilla. Näitähän voi tehdä vaikka minkälaisia, vaikka itse olen vähän jumiutunut näihin marjaisiin juttuihin.
Mullakin on hamppuproteiinin lisäksi hamppujauhoja. Leivontaan ajattelin käuttää, mutta voihan sitä tosiaan käyttää näinkin. Enpä hoksannut, ennen kuin mainitsit :D

Anonyymi kirjoitti...

Osaatko yhtään arvioida paljonko yhdessä annoksessa on kaloreita? (:
- Sini

Paula kirjoitti...

Sini, valitettavasti en ole lainkaan tutustunut kaloreiden maailmaan, joten en osaa minkäänlaista arviota antaa. pähkinöiden määrä on kohtuullinen, ja muut ainekset eivät mitenkään rasvaisia ole, joten ei mitään kauheita lukemia varmastikaan.