Liian pitkän tauon jälkeen olen taas saippuainnostuksen vallassa. Saippuan tekeminen on vaan niin jännää. Kokeile vaikka!
Väriaineena näissä on kurkuma, ihan kaupan maustepurkista ripoteltuna. Sävystä tulee kellertävä. Kuva vähän huijaa, oikeasti väri on keltaisempi vaikkei sentään mikään kirkas keltainen. Kirkkaita sävyjä ei luonnonväreillä oikein meinaa tulla. Ihan mukavan näköisiä kuitenkin tuli. Laitanpa lähikuvaa niin näkyy nuo kivat pilkutkin:
Ja resepti:
Bergamottisaippua
150 g kookosrasvaa
60 g kaakaovoita
390 g rypsiöljyä
170 g kylmää perunoiden keitinvettä
85 g lipeää
30 ml eteeristä bergamottiöljyä (Bergamottihan on varmaan parhaiten Earl Grey -teestä tunnettu sitrusaromi)
+ kurkumaa
ks. vinkkiä edellisestä saippuakirjoituksestani
Jos ihmettelet tuota reseptin perunoiden keitinvettä, niin en minä sitä itse keksinyt. Saara Kuhan Käsintehtyä saippuaa -kirjan mukaan sen pitäisi lisätä saippuan vaahtoavuutta ja antaa silkkistä tuntua. Täytyi testata.
Innoissani tilasin taas lisää eteerisiä öljyä sekä rasvoja edellämainitun saippuakirjailijan Pienestä tuoksukaupasta. Joten lisää saippuajuttua on varmasti tulossa. Seuraavaksi testaan myös itselleni uutta ja eksoottista rasvaa. Palataan siis asiaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti