torstai 5. tammikuuta 2012

Leivosaskartelua

Ja niin vanheni äitimuori taas vuodella. Toiveestaan tein bebe -leivoksia pieneen juhlistushetkeen. Näiden tekeminen vaatii jo hieman askartelua, joten jos perheeseen kuuluu ahnaita (ja kurittomia) pikkukäpäliä, suosittelen tekemään näitä pienten uniaikana.


Teen nämä muffarivuokiin, joten siinä mielessä eivät ihan oikeaoppisia bebejä ole. Herkkusia silti!

Bebe -leivokset     10 kpl (saisi varmaankin 12 kpl kun tarkka olisi)

taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
125 g margariinia (sin. Keiju)
(1 tl vettä)
Kaikki ainekset vain yhteen ja sekaisin. Yleensä olen tehnyt taikinan ilman vettä, mutta nyt tuntui jotenkin kuivalta ja lisäsin tuon yhden teelusikallisen sekaan. Painelin taikinan vuokien pohjalle ja reunoille. Käytin siis ihan vain paperisia muffarivuokia, jotka laitoin metalliseen muffaripeltiin. Paistoin 175 asteessa n. 15 min. Pohjien täytyy kunnolla jäähtyä ennen täyttämistä.

täyte
1 dl kasvimaitoa
1 rkl maizenaa
1 rkl vaniljasokeria
80 g margariinia (sin. Keiju)
raparperisosetta tms
"Maito", maizena ja vaniljasokeri sekoitetaan ja kuumennetaan sekoitellen, kunnes sakenee. Kiisselin voi laittaa jääkaappiin jäähtymään, jonka jälkeen margariini vatkataan sekaan.
Itse tykkään laittaa leivosten pohjalle raikkaan yllärin. Käytän yleensä noin 1 tl raparperisosetta/ pohja. Pirkalla on sellainen makkara raparperisose, joka sisältää myös omenaa.
Hillon/ soseen päälle laitan vaniljatäytteen ja yritän saada siistiksi ja tasaiseksi. Sitten laitan leivokset hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyisi ja kuorrute olisi helpompi levittää.

kuorrute
1 dl tomusokeria
vajaa 1 rkl laimennettua marjamehua
(+ nomparelleja tai muuta koristusta)
Tomusokeri ja mehu sekaisin ja leivosten ylle kuorrutteeksi esim. pikkulusikalla levitellen. Kuorrutteen kannattaa olla suht jähmeää, ettei valu pois. Koristeeksi voi ripauttaa vielä nomparelleja.


Ihanaa kun tavallisestakin kaupasta saa nykyisin tuollaisia nättejä muffarivuokia.

Ei kommentteja: