lauantai 15. lokakuuta 2011

Raakaillen kylään

Erittäin mukavaan ja turhan harvinaiseen opiskelukavereiden tapaamiseen vein hieman raakoja tuliaisia.
Nämä suklaatit ovat  melkein samanlaisia kuin aikaisemmin tekemäni ilahduttavan hyvät raakasuklaat.


Tuliaissuklaat    24 minimuffarivuoallista

50 g kookosöljyä
100 g kaakaovoita
50 g kaakaomassaa
3,5 rkl agavesiirappia
1 dl rouhittua cashew-pähkinää
10 kpl kuivattua luomuaprikoosia
2 maustemittaa vaniljajauhetta
hyppysellinen (ruusu)suolaa
24 saksanpähkinää
Punnitse kookosöljy ja kaakaot ja sulata hiljakseen vesihauteessa, itse säädin levyn 1:lle. Sillä aikaa rouhi pähkinät ja pilko aprikoosit. Kun suklaamassa on sula, lisää siihen mausteet ja sattumat. Annostele minimuffarivuokiin. Aseta kunkin päälle saksanpähkinä koristeeksi. Pähkinä pysyy suklaan sattumien ansiosta pinnalla, pelkässä sulassa suklaassa se vajoaa pohjalle. Jähmetä suklaat jääkaapissa tai kiireisemmin pakastimessa.





Kookoskeksit raakana   reilu 20 kpl

3 dl cashew-pähkinöitä
3dl kookoshiutaleita
0,5 tl vaniljajauhetta
11 kpl kuivattuja taateleita
2 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl agavesiirappia
Liota taateleita vedessä ja sitruunamehussa ainakin muutamia tunteja. Hienonna pähkinät jollakin härvelillä. minulla on käytössä sauvasekoittimeen liitettävä pieni leikkuriosio, joten tein tämän parissa erässä. Hienonna myös osa kookoshiutaleista. Heitä joukkoon liotetut taatelit liemineen ja siirappi ja jatka surauttelua. Muotoile massasta keksejä ja kuivaa kuivurissa tai uunissa miedolla lämmöllä kunnes koostumus on mieleisesi, minulla uunikuivatus taisi kestää kymmenisen tuntia ja lopputulos jäi vielä nahkeaksi. Käännä välillä keksit nurin, jotta pohjakin kuivuu.

Ihan mukavia keksejä, tosin kookoksen suuri määrä teki näistä vähän karkean tuntuisia suussa. Sitruunaa olisi myös voinut käyttää enemmän makua tuomaan.

1 kommentti:

Ilona kirjoitti...

Hei,

Nämä herkut olivat aivan ihanan herkullisia!

Terv. Ilona