Tässä todistusaineistoa:
Papupyörykät ja kaalisalaatti |
350 g kaalia
1-2 prk ananasta (murskaa tai paloja, myös säilykepersikka sopii erinomaisesti)
rouhittua mustapippuria
hyppysellinen suolaa
reilummin (ruskeaa)sokeria (olisikohan 1/2-1 rkl sopivasti, en tiedä koska en ole koskaan mitannut)
pikkuloraus viinietikkaa
iso loraus kylmäpuristettua rypsiöljyä
Suikaloi kaali ohueksi. Lisää loput aineet ja sekoita. Anna maustua rauhassa jääkaapissa.
Tätä meillä tehdään aika usein, koska kaiki tykkävät. Mahtavaa varsinkin kesäkaalista tehtynä, maistuu tosin talvellakin kun antaa maustua useita tunteja.
Papupyörykät n.10 kpl
250 g keitettyjä valkoisia papuja (käy toki muutkin pavut)
2 rkl perunajauhoja
3 rkl tattarijauhoja
1 pieni sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
1/2-1 tl suolaa
1 tl curry-maustetta (mausteseoksia on erilaisia, joten sopiva määrä voi vaihdella)
1 tl paprikajauhetta
ripsaus valkopippuria
kunnon loraus kylmäpuristettua rypsiöljyä (ehkä jopa 1/2 dl, harmi etten mitannut)
+ paistamiseen vielä lisää öljyä
Sauvasekoita pavut ja sipulit tasaiseksi massaksi. Sekoita muutkin ainekset joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa jonkun aikaa. Muotoile pyöryköiksi tai kuten minä tein, ota ruokalusikalla massaa ja tipauta kunnolla öljytylle pannulle. Paina litteämmäksi lastalla ja paista molemmin puolin kullanruskeaksi.
Pyöryköiden taikinan tein tällä kertaa aika pehmeäksi, mutta jos haluaa jämäkämmän massan siihen lisätään vain enemmän jauhoja. Ei ole niin väliä, mitä jauhoja käyttää, joten jos tattaria ei ole voit ihan hyvin käyttää vehnäjauhoja, korppujauhoja tai vaikka enemmän perunajauhoja.
Pikapasta |
sopiva määrä täysjyväpastaa -keitä kypsäksi
1 pkt marinoitua tofua
1 pkt eli 500g luomu tomaattimurskaa
(2 sipulia)
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
basilikaa, oreganoa tai muuta mieleistä yrttiä
iso loraus kylm.puristettua rypsiöljyä
Pilko sipuli ja paista öljyssä. Lisää tomaattimurska, pilkottu tofu, puristettu valkosipuli sekä mausteet. Lämmitä ja tarjoa pastan kanssa. Vielä pikaisempi pasta tulee kun jättää sipulin pois ja lämmittää vain tofun ja tomaattimurskan +maustaa. Ihanat oliivit kuuluvat myös asiaan, ei niitä paprikatäytteisiä, kiitos!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti