Minttuinen suklaatäytekakku 10-12 annosta
Pohja sama kuin täällä
Leikkaa paistettu, jäähtynyt pohja kahteen osaan.
Täytteeksi ja päälle (ks.leikattu kakku-kuva alla)
250 g rasia suomalaisia pakastevadelmia
1,5 dl vadelmahilloa
Murskaa hieman kohmeisia vadelmia ja sekoita hilloon.
ja
2 prk GoGreen Vispiä
200 g tummaa suklaata
2 tl tai maun mukaan piparminttuaromia
Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa ja vispaa Vispin sekaan. Mausta minttuaromilla ja vatkaa kunnes seos vaalenee ja paksunee.
sekä
marsipaania, jonka maustoin myös piparminttuaromilla. Ruskean marsipaanin värjäsin valkoisesta ruskeaksi kaakaojauheella. Ensin yritin saada aikaiseksi vaaleanpuneista punajuuriliemen avulla, mutta eipä se toiminutkaan.. Vihreää marsipaania kului toista pötköä. (ihmettelen, miten Pieni tiesi väittää sitä makkaraksi, vaikka meillä ei tosiaankaan ole makkaroita nähty! Ilmeisesti kirjoista oppii noita lihisjuttuja, tai mistä lie)
+ muuta mieleistä koristusta
En kostuttanut kakkua mitenkään. Mielestäni vadelmista tuleva neste riittää hyvin. En tosin tykkää kovin märistä kakuista, joten maun mukaan tämäkin. Ai niin, vadelmatäytettä jäi vähän ylikin, mutta Pieni hoiteli sen. Marsipaanin kaulitsin sellaisen silikoonisen(?) kuviomaton päällä tuollaiseksi. Tykkään!
Kokeilin ensimmäistä kertaa soijatuorejuustoa tällaisessa kakussa. Vaikutteita sain Chocochili- ja olikohan myös Kamomillan kondotoria -blogeista. Vieraille maistui, vaikka tuo soijatuorejuusto itsessään onkin aika kaameata. Eli:
"Puolukkajuustis"
8 vai olikohan 9 kpl Digestive -keksiä, sellaista täysjyväistä versiota
50 g sulatettua sinistä Keiju-margariinia
2/3 rasiaa maustamatonta soijatuorejuustoa
3,5 dl maustamatonta soijajugurttia
2 dl soseutettua puolukkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
Murskaa keksit ja sekoita sula margariini joukkoon. Painele seos 20 cm:n irtopohjavuokan pohjalle, johon kannattaa ensin leikata sopivan kokoinen leivinpaperiympyrä. Voitele myös vuokan reunat.
Sekoita loput ainekset ja kaada pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 40 min kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa jäähdytettynä mielellään seuraavana päivänä.
Tästä tuli turhan matala kakkunen, isompikin täytesatsi olisi mahtunut hyvin vuokaan.
Kanelikeksit n. 26 kpl
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl perunajauhoja
1 3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g Keijua
2 rkl vettä
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita margariini käsin joukkoon ja lopuksi vielä vesi. Pursottele 8 mm:n pursotinterällä heti ruusukkeita tai rinkuloita pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle kanelisokeria (suhde 0,5 dl sokeria/1 tl kanelia, ei tosin tarvitse koko määrää) ja paista 200 asteessa n. 10 min.
Vinkki! Jos taikina pääsee lämpenemään liikaa, pursotuskuvio saattaa lässähtää uunissa. Jos taikina siis joutuu odottelemaan, niin anna sen olla hetken jääkaapissa. Taikinan on kuitenkin tarkoitus olla helposti pursotettavissa, hirmuisia käsivoimia ei tarvita!
Nämä ovat hyviä ja helppoja, isoihinkin juhliin vikkelä tehdä kunnon satsi!
Pieni ei välttämättä välitä niinkään leivonnan lopputuotteista, mutta kulhon raaputus on hauskaa. |
1 kommentti:
Nami nami, olivat tosi herkullisia ja kauniin näköisiä!
Ei onnistuis multa.
Lähetä kommentti