maanantai 3. joulukuuta 2018

Salaatti paahdetuista punajuurista

Koska mielestäni myös punajuuri on parasta paahdettuna!

Paahdetut juurekset sopivat mukavasti talvisajan salaatteihin ja varsinkin punajuuresta voi koota komean, juhliinkin sopivan salaatin. Erilaisia versioita on jo vuosia nähty meidän joulupöydässä rosollin sijasta. Punajuuren kaverina on eri vuosina kokeiltu niin puolukkaa, granaattiomenan siemeniä, avokadoa, appelsiinia, herkkukurkkua, kvinoaa, punasipulia kuin suolapähkinöitäkin. Tässä kuitenkin resepti yksinkertaiseen perusversioon, jota voi tuunata edellämainituilla aineksilla jos oikein innostuu.




Punajuurisalaatti

1 kg punajuuria
1 rkl öljyä
reilu 0,5 tl suolaa
vajaa 0,5 tl mustapippurirouhetta
2 valkosipulin kynttä

1 rs (=70 g) rukolaa
1-2 päärynää
n. 1 dl saksanpähkinöitä

Kuoraisin punajuuret, pilkoin suupalan kokoisiksi paloiksi ja asetin leivinpaperoidulle uuninpellille. Sekoitin palasiin öljyn ja mausteet. Paistoin 225 asteessa n. 35 minuuttia.

Sillä aikaa kun punajuuret jäähtyivät tein kastikkeen (ohje alla) ja huuhtelin rukolat, kuorin ja pilkoin päärynän ja rouhin saksanpähkinä. Kokosin salaatin vadille.


Tahinikastike

2 rkl vaaleaa tahinia
2 rkl sitruunamehua (vastapuristettua)
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vettä

Sekoitin ainekset keskenään oikein kunnolla hölskyttäen.




ps. Punajuurisalaatin tekoa ei ole pakko jättää jouluun! Maistuu muinakin päivinä niin arkena kuin juhlana :)

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tosi nätti salaatti, ja takuulla hyväkin:)

Paula kirjoitti...

Kiitos, Jael! Mie tykkään!