Tässäpä siis nopeasti valmistettavat laskiaisen ajan herkkuleivonnaiset, jotka maistuivat hyvin viiden hengen testiryhmällemme, jonka ikähaitari oli naperosta mummoon.
Gluteenittomat laskiaismuffarit 11 kpl
2,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1,5 dl mantelijauhetta
1,25 dl sokeria
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 ml suolaa
1 dl maustamatonta soijajugua
1 dl soijamaitoa
100 g sulatettua sinistä Keiju-margariinia
Täyte/kuorrute
vaniljasokerilla maustettua Alpron soijakermavaahtoa
mansikkahilloa
mantelimassaa
+ tomusokeria
Taikinan kaikki ainesosaset vain sekoitetaan keskenään, ensin kuivat aineet ja siihen nestemäiset huiskinhaiskin sekaan. Täytin taikinalla 11 muffinssipeltiin asetettua paperista muffinssimuottia ja paistoin 175 asteessa n. 25 min. Täytin taikka kuorrutin jäähtyneet muffinssit vatkatulla ja vaniljasokerilla maustetulla soijakermavaahdolla, mansikkahillolla ja mantelimassalla - koska haluan myös muffinssini kaikilla mausteilla!
Tupsautin vielä ripsauksen tomusokeria päälle.
Laskiaismuffinssit voi täyttää kuten laskiaispullatkin tai kuorruttaa kuten kuppikakut. |
Ps. sydänkoristeilla kuittaan samalla myös ystävänpäivän jos/kun en siihen muuten kerkeä reagoimaan 😃
2 kommenttia:
HYvän näköiset muffinit:) Itse en ole oikein laskiaispullien ystävä, mutta tykkään siitä mantelimassatäytteestä;D
Täällä Tel Avivissa on ruotsalainen leipomo, jolla on juuri tähän aikaan vuodesta laskiaispullia myynnissä.
Jael, minä taas kauhean mielellään syöpöttelisin pullia. Onneksi niiden tekeminen on vähän inhaa ja vaivalloista niin pelastun 😀
Mantelimassa on herkkua!
Ahaa, sieltä löytyy myös ruotsalainen leipomo. Hurjan runsasta näyttää olevan tarjonta teillä.
Lähetä kommentti