sunnuntai 10. syyskuuta 2017

MinttuOreo-kakku

Kaikki lähti siitä kun Tontun 4vee synttärit lähestyivät uhkaavasti ja oli hirmu kiireistäkin vielä. Tyypin ennakkoluulot ja makumieltymykset tietäen (ja melkein vastauksenkin) kysyin, että minkälaisen synttärikakun sankari haluaisi. "Semmoisen, jossa on suklaata pohjassa ja täytteessä ja päällä, eikä yhtään marjaa."
Jee! Kakun teossa pääsin siis mahdollisimman helpolla kun kriteerit täytti nopsakkatekoinen suklaamoussekakku. Vaivattomuutensa lisäksi kakku on myös herkullinen ja aika näyttäväkin. Kaikki voittivat!
(Tunnustan, että loput tarjoilut ostinkin sitten valmiina kaupasta, hih.)



Minttuinen Oreo-kakku 

Pohja
1,5 pakettia minttuoreo-keksejä
60 g margariinia (itse käytin sinistä Keijua)

Täyte
2 prk vispautuvaa soijakermaa (Alpro Cuisine Soya)
290 g tummaa suklaata (= 2 levyä Pandan tummaa)
10 tippaa piparminttuöljyä

Koristeeksi
1,5 pakettia minttuoreo-keksejä
(mintun lehtiä)

Murensin pohjan keksit teholeikkurilla (semmoinen monitoimikoneen tapainen leikkurisytkytin). Sulatin margariinin ja sytkytin murujen joukkoon. Voitelin 24 cm:n irtopohjavuokan reunuksen ja asetin tarjoiluastialle. Painelin keksimurun reunuksen pohjalle.

Täytettä varten sulatin paloitellut suklaat varovasti ja erissä mikrossa. Vispasin kermavaahdot ja sekaan vielä vimmatusti hieman jähtyneen suklaasulan ja siihen sekoitetut minttutipat. Maustamiseen voi toki käyttää myös minttuaromia, mutta sitä tarvitaan enemmän.
Lusikoin täytteen pohjan päälle ja painelin paikoilleen ja yritin tasoitella pinnan suht siistiksi. Laitoin kakun jääkaappiin jähmettymään.

Jähmettyneestä kakusta irrotin vuoan reunuksen ja koristelin oreon puolikkailla. Loput keksit rouhin ja käytin myös koristeluun.



Sittenhän siinä kuitenkin kävi niin, ettei synttärisankari malttanut kakku laisinkaan maistamaan. Juhliminen vei voiton.

Raikkautta kaipaavien kannattaa kokeilla tätä vadelmaista versiota kakusta. Ai että mikä herkku!




5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nam , herkullisen näköinen kakku:) Ja myöhästyneet onnittelut synttärisankarille:)

Paula kirjoitti...

Kiitos Jael! Kakku oli kyllä herkkua ja sankari innoissaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Jäin miettimään, onko tuo tosiaan vain kahdeksan hengen kakku. Tarvitsisin 10 hengen kakun ja mietin, että riittäisiköhän tuo. Kuvassa ainakin näyttää muhkealta :)

Paula kirjoitti...

Hei Anonyymi! Uskon tuosta hyvinkin riittävän kymmenelle (jos eivät aivan hirmuisia kakkuahmatteja ole). 🙂

Anonyymi kirjoitti...

Ok, kiitos vastauksesta! Laitetaan varmuuden vuoksi muutakin tarjolle, niin ottavat sitten pienempiä paloja kakkua ..��