sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Katoavan kesän kaalisalaatti

Tämän kesäisen kaalisalaatin on jo aika tulla kaapista ennen kuin kesä on kaukainen, haikea muisto vain.
Saanko esitellä: tässä menneen kesän kaalisalaatti-ihastukseni, jossa rapeaa kaalia raikastaa kurkku, mehevää makeutta antaa nektariini ja pehmeyttä avokado. Päälle vielä hivenen kirpakka kastike niin kokonaisuus alkaa olla valmis.




Kesäinen kaalisalaatti   n. 4 annosta

300 g (kesä)kaalia
1/2 kurkku
2 nektariinia
2 avokadoa

kastike
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
hyppysellinen mustapippurirouhetta
2 rkl hienonnettua tilliä

Suikaloin kaalin ohueksi ja leikkasin myös kurkun ohuiksi viipaleiksi. Pilkoin nektariinit ja avokadot. Sekoitin kastikkeen ainekset yhteen ja pirskottelin salaatin päälle. Varovainen sekoitus ja tarjolle.

Jos haluat salaatista ruokaisamman, voi sen päälle ripotella vaikkapa paahdettuja auringonkukansiemeniä ja kuutioitua savutofua. Salaatin kanssa maistuu mainiosti myös papupihvit.





Toivotan teidät Oona, Päivi, Wilhelmiina ja Tiia iloisesti tervetulleiksi lukemaan!


4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Herkulliselta kuulostaa tuo kaalisalaattisi.

Paula kirjoitti...

Kiitos Jael. Mulla näyttää olevan taipumusta jokakesäiseen kaalisalaattijumitukseen. Tyyli vain vaihtuu.

Maikki kirjoitti...

Varmasti ihanaa! Kaali + tilli on mulle ihan tuttu yhdistelmä, mutta nektariini on varmaan kiva lisäys tuohon komboon :)

Paula kirjoitti...

Maikki, joo, nektariini toimii tässä ihanasti. Mitään en jättäisi pois, koska antavat oman osuutensa kokonaisuuteen. Ja se tilli! Sen arvo on noussut omien viljelykokemuksien myötä uusiin sfääreihin. Mikä aromi!