Minulla oli tarkoitus avaussanoiksi hehkuttaa, kuinka tällaiset suklaiset herkullisuudet ovat ihan parasta lohtua kylmän kesän harmaana sadepäivänä. (ja paistaessa uuni lämmittää taloakin) No mutta...tämä aamu loistaakin aurinkoa ja vihreyttä, eikä villasukkiakaan kaipaile. Sanotaankin sitten, että kyllä tällaiset suklaiset herkullisuudet kelpaavat vaikka minkälaisena päivänä: kurjana, hurjana ja ihan mahtavanakin!
Ilokseni voin myös kertoa, että kotimaiset härkäpavut sopivat ihan hyvin papubrownien tekoon. Useinhan näkee mustapapuja käytettävän, mutta enpä usko kenenkään eroa lopputuloksessa huomaavan.
Härkäpapubrowniet
5 dl keitettyjä härkäpapuja
1 dl vettä
3/4 dl öljyä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1,5 dl (intiaani)sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
1/3 tl suolaa
130 g rouhittua suklaata
(+ rouhittua pähkinää koristeeksi)
Sauvasekoitin ainekset, lukuunottamatta suklaata, tasaiseksi massaksi.
Sekoitin suklaarouheen joukkoon ja levitin taikinan leivinpaperoituun vuokaan
n. 20x30 cm. Ripottelin päälle rouhittua cashewpähkinää, hieman taputtelin, jotta ne tarttuvat pintaan.
Paistoin vajaat 20 min. 175 asteessa. Annoin brownien vähän aikaa asettua ja vähän haaleta ennen leikkaamista.
Brownie on hyvää hieman lämpimänä ja kunnon herkkua vaniljajätskin kanssa, mutta maistuu seuraavanakin päivänä kahvikupposen seurana.
12 kommenttia:
Olet kyllä oikeassa, että tällaiset ihanuudet sopivat päivään kuin päivään :) Herkullisen näköiset browniet!
Oiii, näyttää niin hyvältä! :) Oon jo pitkään halunnut kokeilla papubrownieita, mutta en oo vielä saanut aikaiseksi.
Suklaiset papubrowniet ovat ihania:) Oma papusuosikkini niissä on adjukipapu;olenkin kerran postannut sellaisista. Jostain syystä adjukeista tulee minusta kaikkein paras maku ja tekstuuri papubrownieihin. Herkullisen näköiset nuo sinun browniesi.
Kiitos Anni! Brownie pelastaa kurjan päivän ja tekee hienosta päivästä vielä hienomman :)
Iina, hopiti hopi kokeilemaan. Saatat jäädä koukkuun kuten minäkin.
Kiitos, Jael. Nuo adjukipavut ovatkin sellaisia papuja, joihin en vieläkään ole onnistunut törmäämään. Ihanan moninainen on papujen joukko.
Paula,toivottavasti tulevat joskus vastaan,ovat ihanan monipuolisia papuja.Japanissahan niistä tehdään makeisia,jälkkäreitä ja leivonnaisia.
Mahtavalta kuulostaa härkäpapubrowniet! Näitä pirtää testailla sopivan tilaisuuden tullen. Härkäpavut on ihan huippuja!
Täytyy, Jael, pitää silmällä jos adjukit jossakin tulevat vastaan. Mukava maistella eri papuja.
Heidi, minäkin tykkään härkäpavuista kovasti. Oli kyllä iloinen havainto, että niitäkin voi käyttää browniessa. Mielestäni eivät lainkaan hävinneet mustapavuille.
NAM NAM NAM! Näitä teen!
Toivottavasti tykkäät, Paula!
Ääh miten hyvännäköisiä..! Itse olen puputtanut härkäpapuja jo kyllästymiseen asti, mutta browniessa ne varmasti menisivät herkkuna alas. :)
Eeva, minäkin niin mielelläni niitä härkäpapuja puputtaisin :D Jälkikasvu on vaan niin outo, ettei niitä sellaisenaan huoli. Pakko tehhä brownieita, nyyh! ;)
Lähetä kommentti