torstai 25. kesäkuuta 2015

Mielekkäät eväät ja puuro purkissa

Outi Rinne, jonka edellisestä kirjasta kirjoittelin täällä, on ahkeroinut uuden kirjan! Olin varmasti ensimmäisten joukoissa kirjaa tilaamassa, sillä Outin kokkailutapa on mieleeni. Uusi kirja on kivasti ja visuaalisesti samassa linjassa edellisen kanssa. Myös tarinointitapa on tunnistettavaa ja tuttua, näin pidempään kirjoittajan juttuja seuranneen mielestä. Tarinoinnin lisäksi kirja sisältää kovasti punnittua asiaa, tuhdisti tietoa luettavaksi sekä reseptejä niin mielen kuin ruumiinkin terveydeksi.


http://www.atenakustannus.fi/images/books_big/0fe090589ec16f8ba93b3a7f7ad75c51.jpg
kuva kustantajalta


Reseptit kuulostavat erittäin houkuttelevilta, siitä huolimatta ja siitä johtuen, että niiden takana on terveystietoinen herkkureseptinikkari. Erityisesti minua houkuttelevat mm. sitrus-avokadocarpaccio ja kirsikkasuklaatryffelit. Aivan mahdottoman mielenkiintoiselta vaikuttaa myös pähkinäkeitto eli maidoton juustokeitto sekä hapatusohjeet.
Raaka-ainevarantoni ohjasivat kuitenkin ensimmäisenä kokeilemaan Outin tuorepuuro-reseptiä. Samantyylisiä olen tavannut itsekin tehdä, mutta jostain syystä en koskaan ole älynnyt lisätä tahinia joukkoon. Jes! Uusi tapa käyttää tahinia, joka on hyvä kasviperäinen kalsiumin lähde!

Helppo kauratuorepuuro  1 annos

1 dl kaurahiutaleita
ripaus vaniljajauhetta
kourallinen rusinoita silputtuna
1 rkl chia(tai pellavan-)siemeniä
kourallinen saksan- tai hasselpähkinöitä pilkottuna  (hups, unohdin matkasta!)
1 1/2 dl kaurajuomaa tms. tai vettä
1 rkl tahinia

+ 1 dl marjoja ja banaania

Sekoitin kaikki ainekset tahiniin asti purkissa ja annoin tekeytyä tunteja. Lisäsin viime hetkellä marjat ja banaanit ennen lusikointia.
Luettuani kirjan sain vihdoin viimein kitupiikkeydeltäni aikaiseksi tilata mikroleväpohjaista omega-valmistetta täydentämään rasvahappojen saantiani. Hyvät kasviperäiset omega3 -lähteet ovat pellava, chia, saksanpähkinä ja hamppu. Ne eivät kuitenkaan EPA- ja DHA-rasvahappoja sisällä vaan ALA-muotoa, joten kapselilisä ei ainakaan pahitteeksi ole.
Tällaisia sekä paljon muita hyvän mielen vinkkejä sisältää Mielekkäät eväät-kirja.


Kannattaa käydä tutustumassa myös Outi Rinteen sivustoon täällä, jos et ole jo tutustunutkin.
ps. tällainen purkitettu puuro on kätevä eväs matkaan otettavaksi. Lisää marjat jäisenä, niin kylmäketjukin kulkee katkeamatta mukana.


4 kommenttia:

Outi Rinne kirjoitti...

Kiitos ihanasta kirjakatselmuksesta <3 Purkkipuuro pakastemarjoilla kulkee itsellänikin usein eväänä. Helppoa ja muutenkin parasta!

Paula kirjoitti...

Eipä kestä Outi. Tämmöiset kivat jutut täytyy kertoa muillekin :)

Pipsa kirjoitti...

Ihanan näköinen aamupala kyllä! Kaura ja tahini ovat kyllä erityisen hyviä kamuja :)

Paula kirjoitti...

Pipsa, Tavallisen kaurapuuron kanssa olenkin jo pitkään tahinia käyttänyt. Eka kerta nyt tuorepuuron kanssa, eikä viimeinen.
t. kesähunningolla oleva laiska bloggaaja