Sitruunainen raakakakku
Pohja
15 kuivattua taatelia
4 rkl vettä
2 dl kaurahiutaleita (raakoja tai ei)
1 1/2 dl mantelijauhetta
1/4 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen ruususuolaa
1 rkl sulatettua kaakaovoita
Pilkoin taatelit ja liotin pehmeäksi 4 rkl:ssa vettä. Surautin kaurahiutaleet hienommaksi teholeikurissa. Lisäsin loput kuivat ainekset ja surautin sekaisin. Kaadoin mukaan taatelit liotusvesineen sekä sulan kaakaovoin ja annoin koneen pyörittää ainekset muotoiltavaksi taikinaksi. Painelin taikinan öljytyn 19 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte
3 dl cashewpähkinöitä
150 g avokadoa (1 1/2 keskikokoista)
1 1/2 dl sitruunamehua
1 rkl sitruunan raastettua kuorta (mehu ja kuori kahdesta keskikokoisesta luomusitruunasta)
6 rkl agavesiirappia
1 tl soijalesitiiniä
1/3 tl vaniljajauhetta
60 g sulatettua kaakaovoita
koristeeksi
rasia vadelmia
appelsiinia
Liotin cashewpähkinät pehmeiksi, huuhtelin ja valutin. Surautin kaikki ainekset sileöksi teharissa lisäten kaakaovoin viimeisenä. Kaadoin massan pohjan päälle.
Pakastin kakun.
Otin kakun sulamaan tuntia ennen tarjoilua ja koristelin vadelmilla ja appelsiinilla.
Makeaa ja kirpeää, keväistä. Avokadot värjäävät täytteen hennon vihreäksi. |
Ja sitten siihen vuoden kiinnostavimpaan kurssiin Oulussa...
Suosikkibloggaajani Keittiökameleontti Outi Rinne oli lauantaina pitämässä Mielihyvää -raakaruoka -kurssia ja sinnehän oli mentävä, ja seurueen kera.
Vauhtikuva pääkokista |
Melkein unhoitin kamerani laukkuun, mutta sainpa sentään jotakin todistusaineistoa.
Kurssi sisälsi mieleenkin vaikuttavaa ravintotietoutta ja ihania herkkuja. Olipa mukava päästä maistelemaan jonkun muunkin kokkaamaa raakaruokaa vaikka toki itsekin osallistuin keittiöpuuhiin.
Mustikkainen smoothie |
Smoothien kanssa sopi ihanasti yhteen raakatahini ja kaakaonibsit. Ikinä ennen en ole tajunnut noiden nibsien hienoutta, mutta nyt ihastuin. Saattaapi mennä ostoslistalle.
Raikas ja ihanasti valkosipulinen, yrttinen sekä cashewkermainen kurkkukeitto. |
Tästä kurkkukeitosta tykkäsin aivan erityisesti. Suolainen raakakokkailu on minulle turhan harvinaiseksi herkuksi jäänyt. Tätä voisin kuvitella kesähelteillä jääpalojen viilentämänä hörppiväni. Ihanata!
endiivihodari |
Rapsakoiden endiivihodarien väliin laitettiin vähän lihaisaa (hui) pähkinäsiemenseosta ja cashewmajoneesin mehevöittämää coleslawta. Tähän majoneesiin minun pitääkin perehtyä oikein kunnolla, sillä Vekara on erityisen tykästynyt majoneesikaalisalaatteihin. Korvaisiko cashewmajoneesi ihan kaikessa hiljaisuudessa taviksen? se selvitetään...
Suklaamousse piiloutuu minttusiirapin ja kaakaonibsien alle. |
Makea jälkkäri kruunasi herkuttelun ja masu olikin jo mukavasti täynnä. Myönnän kyllä santsanneeni :D
Kiitos vielä tätäkin kautta Outille inspiroivasta kurssista!
Ja ne messut sitten. Hih, kamera unohtui tällä kertaa laukun sijasta kotiin, joten Oulun kesäpiha -messut jäivät tallentamatta. Ehkä ensi kerralla sitten...
7 kommenttia:
Ihanan raikas kakku ja mukava lukea tuosta kurssistakin! Olisi huippua päästä Outin kurssille joskus - onhan hän jo guru näissä raakaruoka-asioissa. :D
Ihana kakku! Tuota on melkein pakko tehä vkonloppuna.
Anni, olipa vain mukavaa päästä tuolle kurssille! Ja tosiaan, Outi on guru :)
Sanna, toimeksi vain, älä unohda vadelmia :)
Varmaan oli tosi kiva ja antoisa kurssi Outin ohjauksessa:) Ja ihanan kakun olet pyöräyttänyt:)
Kaakaonibsit ovat hyviä;niitä on yleensä aina kaapissani:)
Voi miten kaunis raakakakku, ei voi kuin ihailla! Ja on varmasti hyvää, tein nimittäin itse viikonloppuna raakakakun, jonka täytteeseen kuului myös mm. cashew-pähkinöitä, avokadoa ja sitruunamehua.
Raakaruokakurssille olisi kyllä kiva päästä itsekin, sellaiselle raakakakkuja ja muita herkkuja käsittelevälle kurssille varsinkin. ;)
Ihanan keväinen kakku. Jotain tällaista sitruunaista onkin tehnyt jo jonkin aikaa mieli. Ja kiitos vielä itsellesikin mainiosta apukokkeilusta kurssilla! Aika vauhtikuvan sait napattua :D
Jael, oikein iloinen olen kun kurssille pääsin! Yleensähän kaikki tapahtuu tuolla etelässä, mutta kerrankin näin. Ja tilasinpa minäkin nyt niitä kaakaonibsejä :)
Iina, kiitokset. Kannattaa tähyillä josko sinunkin lähistölläsi kursseja olisi tarjolla. Esim. kansalaisopistoilla jos ei nyt ihan Outi ole pitämässä.
Outi, jotenkin tämä kevät ohjaa makuajatukset sitruunaan päin.
Ja eipä kestä, niin mukaviin keittiöpuuhiin en malttaisi olla puuttumatta :)
Lähetä kommentti