Kutsuin sentään oman äitini osingoille :)
Kermainen raakasuklaakakku n. 10 palaa
Pohja
10 kuivaa taatelia
3 rkl vettä
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl mantelijauhetta
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 ml ruususuolaa
2 ml vaniljajauhetta
n. 1 rkl sulatettua kaakaovoita
Pilkoin taatelit ja liotin pehmeäksi. Hurautin kuivat ainekset teholeikkurissa sekaisin niin, että kaurahiutaleet samalla hieman hienontuivat. Lisäsin taatelit liotusvesineen sekä kaakaovoin ja hurautin taikinaksi. Painelin kostutetuin käsin leivinpaperin päällä ohueksi ympyräksi. Tipautin lätyn öljytyn irtopohjareunuksen sisään ja painelin pohjalle ja reunoihin.
Täyte
150 g kuivattuja taateleita (= n. 30 kpl = n. 3 dl)
2 1/2 dl vettä
1 dl raakakaakaojauhetta
2 tl pikakahvimurua
hyppysellinen suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta
1 tl lesitiiniä
70 g kaakaovoita sulatettuna
Pilkoin taatelit ja liotin 2 1/2 desissä vettä pehmeäksi. Hurruutin tehosekoittimella taatelit vesineen soseeksi. Tähän kelpaisi aivan hyvin myös sauvasekoitin, ehkä paremminkin. Lisäsin loput ainekset ja sekoitin vielä. Painelin massan pohjan sisälle. Annoin jähmettyä muutaman tunnin jääkaapissa.
Kerma
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
1 dl manteleita
1 3/4 dl vettä
1/2 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen suolaa
1 1/2 tl agavesiirappia
1 tl lesitiiniä
Liotin pähkinöitä ja manteleita yön yli vedessä. Huuhtelin ja valutin. Hienonsin uudessa raikkaassa vedessä (1 3/4 dl) teharilla muiden ainesten kanssa "kermavaahdoksi". Levitin kakun päälle.
koristeeksi
1 dl punaherukoita
ripaus kanelia
leikkauskuva, että makoisat kerroksetkin näkyvät |
Kauhia, kun tuo resepti vaikuttaa näin kirjoitettuna monimutkaiselta! Ei se valmistus kuitenkaan mitenkään vaikeaa ollut. Mutta jos meinaa laiskistuttaa, niin kermakerroksen sijaan voisi laittaa kunnon marjakeon kakun päälle. Punaherukoiden lisäksi vadelmat toiminevat hyvin. Voisinpa mansikkaakin ajatella.
Mukavaa äitienpäivän iltaa muillekin lapsellisille!
11 kommenttia:
Vesi nousee kielelle niin, että ihan pahaa tekee katsella noin herkullisennäköistä kakkua. Minä puolestaan tein suklaisia proteiinilettuja äidille aamupalaksi. Itse asiassa olen toivonut pitkin päivää, että julkaisisit jonkun kivan raakakakkureseptin tänään. Osaatko lukea ajatuksiani kenties? :D
Iina, hihi! Harva se viettää (äitien)päivää raakakakkua kytäten. Tai no, meillä kyllä äiti kyseli moneen kertaan, että joko sitä kakkua saa...
Suklaiset lettuset kuulostavat myös aivan mahtavilta. Olen itsekin suunnitellut kaakaolla ja hamppuproteiinilla terästettyjä lettusia, mutta tuo kelju jälkikasvu on vastustanut ajatusta. Täytyy joku päivä olla tottelematon :D
Mmm,herkkua.En olekaan vähään aikaan tehnyt raakakakkua,pitäisi tehdä
Jael, minulla on nyt vähän raakakakkuinto päällä vaikka muuten en oikein jaksakaan hääriä. Puutarhatyötkin ovat alkaneet niin sisätyöt ovat minimissään.
Viettelevä suklaaherkku! Myös meillä tämä äiti leipoi itse oman äitienpäiväkakkunsa ;) Muutenkin olen todennut, että turha tehdä suurta numeroa äitienpäivätraditioista. Hyvin se on sujunut silti aina :)
No pitikö se tätä seuraavaksi kokkeilla. Edellinen sitruuna raakis osui ja uppos :)
On tässä, Outi, se hyvä puoli, että ainakin saa just mitä haluaa kun itte tekkee :D
Ei meillä ole tainnut oman äitinikään kanssa ihmeempiä perinteitä äitienpäivän suhteen olla, mitä nyt kortteja askarreltu silloin nuorena.
Sanna, hankit sitten kaveria syöntihommiin. Tämä on sellainen täyteläinen makea kakku, jota maistellaan sivistyneesti pienet siivut...heh heh..
Ihana!!! Täytyy varmaan kokeilla, kaikki raakakakkuohjeet vaikuttaa aina niin monimutkaisilta, mutta jospa tätä saisin lähestyttyä, terv.ingrid
No joo, Ingrid, aika monimutkanen tuli tästäkin reseptistä. Mutta tuolla jo kirjottelinkin, että kerman vois korvata isolla kasalla marjoja, niin johan olis simppeli :)
Oih, suorastaan taivaallisen näköistä!
Oi, kiitoksia Ssiiri :)
Lähetä kommentti