sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivän suklainen raakakakku

Meillä ei oikein ole mitään äitienpäiväperinteitä muodostunut, kun tuo jälkikasvu on vielä aika nuorta. Mutta onhan se hyvä tekosyy tehdä itsellensä kakkua :D Suklaahirmulle tietysti kunnon suklaakakkua: luottokakkupohjani kaakaolla maustettuna, täyteläisen makeaa suklaatäytettä, päälle pehmeä cashewmanteli-kerma ja vastapainoksi kirpeitä marjoja.
Kutsuin sentään oman äitini osingoille :)




Kermainen raakasuklaakakku   n. 10 palaa

Pohja
10 kuivaa taatelia
3 rkl vettä
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl mantelijauhetta
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 ml ruususuolaa
2 ml vaniljajauhetta
n. 1 rkl sulatettua kaakaovoita

Pilkoin taatelit ja liotin pehmeäksi. Hurautin kuivat ainekset teholeikkurissa sekaisin niin, että kaurahiutaleet samalla hieman hienontuivat. Lisäsin taatelit liotusvesineen sekä kaakaovoin ja hurautin taikinaksi. Painelin kostutetuin käsin leivinpaperin päällä ohueksi ympyräksi. Tipautin lätyn öljytyn irtopohjareunuksen sisään ja painelin pohjalle ja reunoihin.

Täyte
150 g kuivattuja taateleita (= n. 30 kpl =  n. 3 dl)
2 1/2 dl vettä
1 dl raakakaakaojauhetta
2 tl pikakahvimurua
hyppysellinen suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta
1 tl lesitiiniä
70 g  kaakaovoita sulatettuna

Pilkoin taatelit ja liotin 2 1/2 desissä vettä pehmeäksi. Hurruutin tehosekoittimella taatelit vesineen soseeksi. Tähän kelpaisi aivan hyvin myös sauvasekoitin, ehkä paremminkin. Lisäsin loput ainekset ja sekoitin vielä. Painelin massan pohjan sisälle. Annoin jähmettyä muutaman tunnin jääkaapissa.

Kerma
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
1 dl manteleita
1 3/4 dl vettä
1/2 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen suolaa
1 1/2 tl agavesiirappia
1 tl lesitiiniä

Liotin pähkinöitä ja manteleita yön yli vedessä. Huuhtelin ja valutin. Hienonsin uudessa raikkaassa vedessä (1 3/4 dl) teharilla muiden ainesten kanssa "kermavaahdoksi". Levitin kakun päälle.

koristeeksi
1 dl punaherukoita
ripaus kanelia


leikkauskuva, että makoisat kerroksetkin näkyvät


Kauhia, kun tuo resepti vaikuttaa näin kirjoitettuna monimutkaiselta! Ei se valmistus kuitenkaan mitenkään vaikeaa ollut. Mutta jos meinaa laiskistuttaa, niin kermakerroksen sijaan voisi laittaa kunnon marjakeon kakun päälle. Punaherukoiden lisäksi vadelmat toiminevat hyvin. Voisinpa mansikkaakin ajatella.


Mukavaa äitienpäivän iltaa muillekin lapsellisille!

11 kommenttia:

Iina kirjoitti...

Vesi nousee kielelle niin, että ihan pahaa tekee katsella noin herkullisennäköistä kakkua. Minä puolestaan tein suklaisia proteiinilettuja äidille aamupalaksi. Itse asiassa olen toivonut pitkin päivää, että julkaisisit jonkun kivan raakakakkureseptin tänään. Osaatko lukea ajatuksiani kenties? :D

Paula kirjoitti...

Iina, hihi! Harva se viettää (äitien)päivää raakakakkua kytäten. Tai no, meillä kyllä äiti kyseli moneen kertaan, että joko sitä kakkua saa...
Suklaiset lettuset kuulostavat myös aivan mahtavilta. Olen itsekin suunnitellut kaakaolla ja hamppuproteiinilla terästettyjä lettusia, mutta tuo kelju jälkikasvu on vastustanut ajatusta. Täytyy joku päivä olla tottelematon :D

Jael kirjoitti...

Mmm,herkkua.En olekaan vähään aikaan tehnyt raakakakkua,pitäisi tehdä

Paula kirjoitti...

Jael, minulla on nyt vähän raakakakkuinto päällä vaikka muuten en oikein jaksakaan hääriä. Puutarhatyötkin ovat alkaneet niin sisätyöt ovat minimissään.

Unknown kirjoitti...

Viettelevä suklaaherkku! Myös meillä tämä äiti leipoi itse oman äitienpäiväkakkunsa ;) Muutenkin olen todennut, että turha tehdä suurta numeroa äitienpäivätraditioista. Hyvin se on sujunut silti aina :)

Sanna kirjoitti...

No pitikö se tätä seuraavaksi kokkeilla. Edellinen sitruuna raakis osui ja uppos :)

Paula kirjoitti...

On tässä, Outi, se hyvä puoli, että ainakin saa just mitä haluaa kun itte tekkee :D
Ei meillä ole tainnut oman äitinikään kanssa ihmeempiä perinteitä äitienpäivän suhteen olla, mitä nyt kortteja askarreltu silloin nuorena.

Sanna, hankit sitten kaveria syöntihommiin. Tämä on sellainen täyteläinen makea kakku, jota maistellaan sivistyneesti pienet siivut...heh heh..

Anonyymi kirjoitti...

Ihana!!! Täytyy varmaan kokeilla, kaikki raakakakkuohjeet vaikuttaa aina niin monimutkaisilta, mutta jospa tätä saisin lähestyttyä, terv.ingrid

Paula kirjoitti...

No joo, Ingrid, aika monimutkanen tuli tästäkin reseptistä. Mutta tuolla jo kirjottelinkin, että kerman vois korvata isolla kasalla marjoja, niin johan olis simppeli :)

Anonyymi kirjoitti...

Oih, suorastaan taivaallisen näköistä!

Paula kirjoitti...

Oi, kiitoksia Ssiiri :)