maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kukkakaali-linssi-currya vauvalle ja vanhemmille

Tontun ollessa vajaan 8 kk ikäinen, syöpöttelimme koko porukan voimin currya! Kauhean tyytyväinen olen siihen, että uskaltauduimme Tontun kanssa sormiruokailun pariin. Nyt meillä on vauva, joka syö ihan itte. Alun kangertelun jälkeen on hänen ruokailutekniikkansa kehittynyt huimasti ja ruoka maistuu ainakin välillä.
Tämä lempeän maukas curry sai erittäin hyvän vastaanoton (tarkoittaen, ettei sitä heitelty edes lainkaan lattialle).
Kukkakaali-linssi -curry  

1 1/2 dl punaisia linssejä
3 dl vettä
1 kukkakaali (n. 500 g)
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
500 g tomaattimurskaa

1/2 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl korianterijauhetta
1/2 tl jeeraa
1/4 tl mustapippurirouhetta
kunnon lorautus öljyä

+ 1 tl suolaa

Keitin linssit 3 dl:ssa vettä muhennokseksi. Poistin kukakaalista suojuslehdet ja kiehautin kypsäksi, pilkoin reiluiksi kukintopaloiksi.
Kuorin sipulit, suikaloin sipulin ja murskasin valkosipulit.
Lorotin öljyä kattilan pohjalle, ja kuullotin sipuleita hetken mausteiden kanssa. Lisäsin tomaattimurskan ja hauduttelin kunnes sipulit kypsyivät. Sekoitin mukaan linssimuhennoksen ja kukkakaalit.
Erotin vauvan annoksen ja maustoin isojen ruuan vielä suolalla.

Tarjoilin curryn tumman basmatiriisin kera.


Kokeilin antaa vauvalle kukkakaalia ihan sellaisenaan keitettynä sekä kastikkeen seasta noukittuna. Näytti siltä, että kastikkeellinen maistui hänelle paremmin vaikka molemmat tulivatkin syödyiksi. Sekoitin kastiketta hieman riisiin, jotta se ei ollut niin irtonaista ja yllätyin, että Tonttu osasi ja pystyi sitä syömään.


Nyt alkaisi näyttää siltä, että meidän pienimmäinen pystyy syömään aikalailla samoja ruokia kuin loputkin porukasta. Ainakin hieman sovellettuna ja huomioiden vauvojen ruokarajoitteet. Siksipä tämä vauvalle ja vanhemmille -sarja alkaa hieman menettää merkitystään (nyt jo ihme ja kumma!). Saattaa olla, että sarja siis päättyy, jollei lukijoista jollakin ole erityistä intressiä asiaan. Jotain kokoavaa juttua saattaisi silti olla tulossa tai sitten mennään ihan entisellä painolla. Kiikun kaakun keikun tässä...


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Curry ja kukkakaali on tosi hyvä yhdistelmä:) Kiva kuulla että vauveli jo tuossa iässä osaa itse syödä:)

Paula kirjoitti...

Jael, sen seuraavan kukkakaalin siten paahdan ohjeittesi mukaisesti. Ihan varmana!
Aika ylpeä kyllä olen tuosta Tonttusesta :D