perjantai 28. helmikuuta 2014

Värikäs salaatti beluga -linsseistä

Noin kahdeksantoista kasvisteluvuottani minulle on ollut olemassa kahdenlaisia linssejä: punaisia ja vihreitä. Ja hyviä linssejä nuo ovatkin. Nyt päätin kuitenkin hieman korottaa linssihippeyteni astetta ja tutustua myös beluga -linsseihin. Belugat ovat hauskoja, miltei mustia pikku pyöryläisiä, jotka selviytyvät hyvin koossa keittelyistä. Olen vähän ihastunut! Belugoiden dramaattinen väri suorastaan vaati kirkkaita sävyjä ympärilleen. Ja niin syntyi tämä maukas ja ruokaisa salaatti.




Beluga -salaatti  lounaaksi 4:lle

2 dl beluga -linssejä
6 dl vettä
1 tl (ruusu)suolaa

1 parsakaali (n. 300 g)
1 punainen paprika
1 keltainen paprika

Kastike
2 1/2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl sitruunamehua
1-2 valkosipulin kynttä puristettuna
1 ml mustapippurirouhetta
3/4 tl (ruusu)suolaa

Keitin linssit suolalla maustetussa vedessä. Laitoin siivilään valumaan ja viilentymään. Höyrytin parsakaalia muutaman minuutin. Annoin jäähtyä ja pilkoin paloiksi. Perkasin ja pilkoin myös paprikat. Laitoin linssit ja vihannekset kulhoon. Sekoitin kastikkeen ja heitin sen salaatin joukkoon. Annoin maustua hetken ennen syöpöttelyä.

Huom! suolan määrää voi halutessaan hyvin vähentää ilman, että ruuan maukkaus kärsii. Olinpa vain jostakin lukenut, että belugat kuuluu keittää runsassuolaisessa vedessä. Niin sitten tein :D





13 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Onpa herkullisen näköinen salaatti. Minä tykkään noista linsseistä kovasti, muttei ole tullut taas vähään aikaan laitettua. Oliskohan taas aika ?

olki kirjoitti...

Enpä olekaan näitä kyseisiä linssejä koskaan laittanut itse. Kerran kyllä taisin maistaa näitä ravintolassa, kun niitä oli maustettu ja lisätty muutama lusikallinen sosekeiton päälle. Hyvää oli. Täytyy kokeilla beluga-linssejä kotonakin tulevaisuudessa!

Paula kirjoitti...

Kiitos Minna! Ovat nämä kyllä tykkäämisen arvoisia linssejä :)

Olki, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Sinä oletkin monenmoista linssiä kokkaillut. Kuuluvatko nämä belugat myös Intian ruokakulttuuriin? Omani ovat näemmä kasvaneet Kanadassa.

Liisa kirjoitti...

Kannattaa testata belugat soijarouheen kera vaikka kastikkeen tai pihvien muodossa! Toimii :)

Paula kirjoitti...

Liisa, olen siinä mielessä vähän huono kasvistelija, että soijarouhetta ei yleensä kaapeistani löydy. En siis sitä ole kauhean hyvin oppinut käyttämäänkään. Ehkä sinun blogistasi löytyisikin ohjetta?

olki kirjoitti...

Paula, toivottavasti en ole kovin väärässä sanoessani, että Intiassa ei taideta belugoja tuntea. Se lienee syykin siihen, etten ole niitä kokannut. ;)

Paula kirjoitti...

Näin, Olki, mielessäni vähän aavistelinkin :)

Merja kirjoitti...

Beluga-linssit ovat meidän pörssissä kovassa nousussa. Puy-linssit on kakkosena. Vihreät linssit taas on toivottavasti so last season :)

Paula kirjoitti...

Merja, meillä vielä Puyt maistamatta. Hehkutan nyt hetkisen ensin näitä belugoita ja sitten voin taas harkita eteenpäin siirtymistä ;)

Unknown kirjoitti...

Belugat ovat omia lemppareitani niin salaateissa kuin muuallakin. Ja kiva ohje, jossa muutkin ovat suosikkiosastoani :)

Paula kirjoitti...

Outi, belugat ovat kyllä mukava uusi tuttavuus ja jäävät varmasti vakikavereiksi meillekin :)

Polkkapossu kirjoitti...

Beluga on ilmeiseti joku juttu nyt, sen verran näitä on heilunut blogeissa. Ei sinänsä, salaatteihin kyllä sopii erittäin kivasti. Iyse olen alkanut suosia ohraa, josta saa hieman samanlaista koostumusta.

Paula kirjoitti...

Polkkapossu, blogeissa minäkin olen belugaan varmasti törmännyt. Ja se onkin kiva juttu, kun löytää uusia keittiöönsä ja keitoksiinsa passeleita raaka-aineita. Ohraa olen itsekin käyttänyt, varsinkin tabbouleh -tyyppisissä juttusissa.