lauantai 20. huhtikuuta 2013

Avokadohummus

Makean synttäritarjoilun vastapainoksi tarvitaan jotakin suolaista ja raikastavaa. Leikkelin tarjolle ihanan oranssia cantaloupemelonia ja surautin raikkaan mehevän avokadohummuksen patonkien päälliseksi.


Avokadohummus

1 säilykepurkillinen kikherneitä (=240 g)
1 hyvänkokoinen kypsä avokado
1 pullea valkosipulin kynsi
vajaa 3 rkl sitruunan mehua
3 rkl oliiviöljyä
1/3 tl suolaa
1/4-1/3 tl mustapippurirouhetta

Valutin ja huuhdoin kikherneet liemestän. Kuorin avokadon ja poistin siemenen. Kuorin tietenkin myös valkosipulin kynnen. Kaikki ainekset surrur sekaisin ja tasaiseksi sauvasekoittimella.

+ tarjoilualustaksi patongin paloja, koristeeksi basilikan lehtiä ja kirsikkatomaatteja, jotka sopivat myös makumaailmaan.


Avokadohummusta on aikaisemmin tehty ainakin täällä, täällä ja täällä, joten ihan oma keksintöni ei tämäkään ollut. Tykkäsin tästä hummuksen versiosta kovasti ja teen varmasti toistekin.

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Taitaa olla aika suosittua erilaisten hummusten tekeminen viime aikoina;D
Oma suosikkini edelleenkin paahdetulla paprikalla.Tuo on kyllä tosi nätin näköistä!

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Eipä ole tullut kokeiltua avokadoa hummuksessa, vaikka hummusta muuten meillä syödäänkin. Pehmeän makunsa puolesta se varmasti sopii joukkoon hyvin. Ihanan näköiset leivät!

Outi Rinne kirjoitti...

Kaksi suosikkiasiaa, avokado ja hummus. Ei voi tulla kuin hyvää :)

Paula kirjoitti...

Jael, aika suosittuja tahnoja tuntuvat tosiaan olevan. Paprikalla maustettua en ole maistanutkaan.

Kotiharmi, kannattaa kokeilla. Avokado teki humuksesta ihanan pehmeää ja mehevää.

Outi, näinpä!

Nina kirjoitti...

Hieno idea yhdistää kik-herneet ja avokado ... tätä herkkua kokeilen kyllä viikon varrella!

Paula kirjoitti...

Tämä oli tosiaan hyvä yhdistelmä. Samaan aikaan kevyen, raikkaan ja täyteläisen tuntuista. Maistuisi uudelleen minulle.