Tyrnitujaus -smoothie 2:lle/ turhan pieni annos 3:lle
1 dl parapähkinöitä
3 pientä tai 2 isoa kypsää! banaania
1 dl tyrnitäysmehua
2 dl maustamatonta soijajukurttia
+ loraus tyrnimehua kuhunkin lasiin
Laitoin parapähkinät veteen likoamaan muutamaksi tunniksi. Samalla banaanit joutuivat jääkaappiin jäähylle. Valutin ja huuhtelin pähkinät ja sauvasekoitin hienoksi banaanin kanssa. Lisäsin tyrnimehun sekä jukurtin ja surautin sekaisin.
Juomasta tulee melko lempeää, joten aikuisille lorautin vielä hieman terästystä päälle ja sekoitin kevyesti. Aliarvioin Vekaran makunystyrät, sillä kuvauksen jälkeen hänkin vaati lisätujauksen tyrniä omaan annokseensa ja ryyppäsi lasillisen ennätysajassa.
Vihdoinkin törmäsin sokerittomaan tyrnimehuun ja toin sen kotiin. Ihania tyrnismoothieita siis luvassa vastakin. Pelkästään tuo intensiivisen oranssi väri piristää.
Vekara esittelee pulloa. |
10 kommenttia:
Oi, vaikuttaa kovasti tulevalta lemppariaamupalaltani ;P kuvasta ei ihan saa selvää minkämerkkistä mehua olet käyttänyt.. löytyyköhän ihan perusmarketeista?
Osui ihan suoraan tämänhetkisiin makuhaluihini!
Pullon kyljestä löytyi pieni merkintä: Tihnolan tila. Meidän kylän kaupoista saa vain sokeroitua mehua ja tämän pullon löysin Oulussa käydessäni Punnitse & säästä -liikeestä.
Minun täytyy kans tehä tuota. On sellainen olo, että tarvii jottain pirteää ja värikästä :) Cashew pähkinät käyvät myös?
Sanna, itse kukin taitaa tarvita hieman piristystä kesän odotukseen. Tämän voimin aion piristäytyä huomen aamunakin.
Cashewit käyvät myös, silloin ripaus vaniljaa voisi olla paikallaan.
Kuulostaapa erityisen ihanalta!!
Hei kaima! Niin maistuikin, kirpsakalta ja ihanalta :)
Oi, viime aikoina olen ollut todella tykästynyt tyrnin makuun. Tää on varmaan tosi raikasta ja ihanaa.
Ranja, tätä on tullut tehtyä useampaan kertaan. Jälleen on pähkinät likoamassa.
nooo nyt! maltoin sitten käyttää kypsiä banskuja niinkuin jo ohjeessakin korostit. Ja puupäälle vielä erikseen sanoitkin... Hyvvää! Varsinainen päivän pelastus ja piristys.
Jee Sanna! Banaani tosiaan toimii makeuttajana ja pehmentäjänä vasta kun se on kunnolla kypsää.
Lähetä kommentti