keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Salaatti"tacot"

Tortillat ovat yksi meidän suosikki pikaruuista, enkä ole varma olenko kirjoittanut hyväksi testatusta täytevalikoimastamme. Täytyy tarkistaa ja palata tarvittaessa asiaan.
Tällä kertaa intouduin kuitenkin tekemään raakatacoja, kun selailin Erica Palmcrantzin Raw Food-kirjaa. Tässä minun toteutukseni:


Salaattitacot   2-3:lle

Punainen täyte
1 1/4 dl cashew- ja saksanpähkinää yhteensä
3 pienehköä tomaattia
1 paprika
1 ml suolaa
1 ml (tai vajaa) cayennepippuria
1 ml mustapippuria rouhittua
2 tl hiivahiutaleita
Hienonna pähkinät tehosekoittimella tms. Lisää loput ainekset ja surauta suht tasaiseksi, ei haittaa vaikka sattumia jää. Anna vetäytyä jääkaapissa esimerkiksi tunnin verran.

Vihreä täyte
2 pienehköä avokadoa
n.1 rkl sitruunamehua (oikeasti en mitannut, vaan pusersin suoraan sitruunasta vähäsen)
vajaa 1 tl spirulinaa (jos haluat täytteestä voimakkaan vihreää)
1 ml suolaa
Surauta!

Lisäksi
1 keräsalaatti tacokuoriksi
kurkkupaloja
sipulisilppua
liotettua arame-levää

Yritin tehdä salaatin lehdistä hienoja täytettyjä kääryleitä, mutta eihän siitä mitään tullut. Tacot syötiin siis näin:
Sipulia lempeän avokadon teräväksi kaveriksi ja kurkkua raikastamaan hieman tulista punaista täytettä. Arame sopii kaiken kanssa. Isot ihmiset tykkäsi, Pieni yllättäen ei! Punaista jäi yli, ja se syötiin iltapalalla mehevänä leivän päällisenä.

Asiasta toiseen.. Minulle on kerääntynyt kuusi lukijaa. Kivaa, mutta mitähän se tarkoittaa?? Varmaan selitys löytyisi jostakin bloggerin uumenista, mutta jos laiska vaan voisi päästä helpommalla.. Olen myös miettinyt sellaisen blogilistan kokoamista, josta näkyisi milloin viimeinen päivitys tehty. Liittyykö lukijuus jotenkin tällaiseen listaan? Apua siis kaipalisin :)

4 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

En itsekään ole ekspertti bloggerin kanssa, mutta lukijuus tarkoittaa sitä, että nämä lukijat seuraavat blogiasi. Samalla päivityksesi tulevat näkyviin heidän blogger-etusivulleen, siis sinne hallintapaneeli-osaan joka aukeaa kirjautuessa sisään. Itse voit liittyä toisten blogien lukijaksi kunkin blogin sivusta löytyvästä "Liity tähän sivustoon"-painikkeesta Lukijat-otsikon alta tai omasta hallintapaneelistasi lisäämällä Lukemisto-otsikon alta löytyvästä painikkeesta "Lisää".

Apua, tämä on varmaan aivan hepreaa tai ohi aiheen :D Hyvän näköisiä ruokia kuitenkin! :)

Paula kirjoitti...

Kiitos neuvoista Anni Minerva! Täytyypä alkaa toimeen kun sopiva aika koittaa. En siis välttämättä tarvitse sellaista blogilistaa, jos jo lukijana saan tietää milloin kivoihin blogeihin on tullut uutta luettavaa.

nonnis kirjoitti...

Lukijoita saattaa oikeasti olla enemmänkin, moni seurailee rss-syötteen avulla "salaisesti" saaden omaan lukijaansa uudet päivitykset. Toki lukijoita voi tulla lisää, jos blogin lisää johonkin blogilistalle.

Minä en edes muista miten tänne päädyin :D

Paula kirjoitti...

Hui Nonnis! täytyy tunnustaa, että tuo rss-syöte on ihan outo juttu. Olen aika laiska kaikessa tällaisessa ylimääräisessä. Saattaa olla, että jättäydyn tälle asteelle, siis että aloin lukijaksi esim. sinun blogiisi. Kiitos kuitenkin vinkeistä :)