sunnuntai 15. toukokuuta 2011

isä 60v!





 Pääsinpäs välillä leipomaan! Isä täytti 60v ja tein hänen juhlaansa tällaisia pienehköjä suklaakakkuja 4 kpl. Jokaisen koristelin hieman eri tavoin, harmi ettei tullut muita kuvattua. Vegaanisina kakut sopivat samalla juhlissa olleille maitoallergiselle ja laktoosi-intolerantikolle.

Minttuinen suklaakakku   n.12 hlö:lle

Kakkupohja sama kuin aiemmin täällä

Täyte neljälle kakulle, kuhunkin yhteen väliin:
400 g Keiju-margariinia (sin.)
1 1/4-1/3 pkt tomusokeria
 kaakaojauhetta (väriksi)
piparminttuaromia muutamia teelusikalllisia maun mukaan

Kaikki ainekset vaahdotetaan sekaisin. Määrät ovat arvioita, sillä tein täytteen pahemmin mittailematta, maistelin vain välillä. Osan täytteestä säästin koristeluun (nuo ruusukkeet kakun pinnalla). Laitoin täytteeksi myös mansikkahilloa.

Kuorrute yhteen kakkuun:
1 dl soijakermaa
150 g tummaa maidotonta suklaata
1 rkl keiju-margariinia
Kiehauta kerma ja lisää siihen rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä margariini sekoittaen. Valuta ja levitä kakulle.

(Lisäys 3.7.11: Kakku näyttää selviävän aivan erinomaisesti koristeluineen kaikkineen parin kuukauden pakkasessa olosta. Nam jälleen!)

Tässä vielä kuva muusta kahvipöydästä. Isä itsekin on aika reipas leipoja ja teki muut tarjoilut itse. Eihän minua siis oikeasti apuun tarvittu, kunhan vain vääntäydyin ;)

Ei kommentteja: