lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kaneliset vappumunkit


Munkit  n. 30 kpl

2,5 dl vettä
1 kuivahiiva
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
75 g keiju-margariinia (sin.)
+ kanelisokeria pintaan

Tehdään ihan samoin kuin pullataikinakin. Kohotuksen jälkeen jaoin taikinan kahteen osaan ja kaulitsin ohueksi levyksi. Leikkasin noin 3 cm paksuisiksi ja 10 cm pitkiksi suikaleiksi. Taas kohotellaan hetki ja paistetaan rypsiöljyssä ruskeaksi molemmin puolin. Sopiva lämpötila (ainakin meidän liedessä) on 4. Paistetut munkit voi nostaa hetkeksi valumaan ja jäähtymään talouspaperin päälle. Vielä kanelisokerointi pintaan ja nauttimaan vastapaistetuista munkeista!
Mielestäni helpointa on sokeroida munkit suoraan vajaassa sokeripussissa, mausteeksi ensin kanelia maun mukaan. Pitkulainen munkki vain pudotetaan pussiin ja ravistellaan.

2 kommenttia:

Jemima kirjoitti...

nam, näyttääpä hyville! Ihan mahtava idea muuten tehdä noista munkeista tuollaisia pitkulaisia. Varmasti paljon helpompi syödä kuin sellaiset normaalit pyöreät. Tai itse aina jotenkin onnistun niissä saamaan suupielet ihan sokeriin. (;

Paula kirjoitti...

Tuoreet munkin on kyllä tosi hyviä, kun kerran vuodessa syö! Pitkula muoto on siitä kätevä, että paistuu äkkiä, eikä jää raa'aksi keskeltä, kuten pyöreissä helposti käy.