keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Kvinoa-tabbouleh

Tässä blogissa saattaa olla jo useampi tabbouleh-ohje. Päätin kuitenkin, että se ei haittaa, koska taas on kesä ja kesäruokien aika. Mielestäni tabbouleh onkin raikkaudessaan yksi ihanimpia kesäruokia, josta kannattaa aina välillä hieman muistutella. Kun on kotimaisten kesätomaattien aika ja oma kasvimaa vihreänään persiljaa, silloin tehdään tabboulehia! Hyvää lisukkeena tai ihan itsenänsäkin oiva ateria, etenkin kun kylkeen asettelee muutaman kalamata-oliivin ja jälkkäriksi kauden hedelmiä: vesimelonia, kirsikkaa tai  nektariinia.




Kvinoa-tabbouleh   n. 5 annosta pääruokana

6 dl keitettyä, jäähtynyttä, irtonaista kvinoaa
1 tlk kikherneitä (säilyke)
ISO nippu persiljaa
3/4 dl sitruunamehua (=1 iso sitruuna)
1/2 dl oliiviöljyä (ainakin)
3/4-1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 valkosipulin kynsi

1 suippopaprika
3 isoa tomaattia (reilu 400 g)
n. 10 cm pätkä kurkkua

Huuhtelin säilykekikherneet ja silppusin persiljat hienoksi hitusiksi. Sekoitin ne kvinoan sekaan yhdessä sitruunamehun, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa. Valkosipuli toki puristettuna.
Kuutioin paprikan, tomaatit ja kurkun ja sekoitin edellisten joukkoon. Sitten vähäksi aikaa maustumaan jääkaappiin!


Itse olen suht laiska pilkkoja ja yleensä taipumuksenani on jättää vihannekset aika rouheiksi paloiksi. Tabboulehin kanssa teen poikkeuksen ja ryhdistäydyn! Tässä vihanneksien kuuluu olla pieninä tasalaatuisina kuutioina. Haarukoiminenkin on helpompaa ja ihanampaa.


8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tabbouleh on aina hyvää, ja miksei myös kvinoalla:)

Paula kirjoitti...

Samaa mieltä! Vaikka kvinoaversio on erityisesti omaan makuuni.

07 Must-Use Marketing News Blogs and Websites kirjoitti...

This can be done with grace just like you did.

Regards,
face cleanser

Anonyymi kirjoitti...

The exemplary Middle Eastern serving of mixed greens shifts from bulgur wheat to quinoa. The little healthful force to be reckoned with is stacked with protein, making this dish both a delightful veggie-lover principle course and a mid-year appropriate side.

Regard
friend

Petr Erika kirjoitti...

Out West coffee is small-batch roasted to maximize flavor: Loring Smart Roasters are the most efficient roasting equipment in the industry. The coffee roasting process used is 80% more efficient and generates 80% less toxic emissions than traditional roasters. Exceptionally precise roasting of the beans ensures the quality of the coffee produced. Our coffee is packaged by hand.

Regards
24 hour coffee near me

Mellott kirjoitti...

PuroClean of Aubrey can help. Our professional technicians are fully equipped with the latest restoration and cleaning technology to handle water damage, fire and smoke damage, mold removal, and biohazard clean-up. PuroClean of Aubrey’s highly trained technicians will eliminate the stress of restoring your home or business to its pre-damaged state. Call PuroClean of Aubrey, your local professional property damage restoration company, to return your home or business to its pre-damaged state. We will restore while you rest.

Regards
Fire Water Damage Restoration

Anonyymi kirjoitti...

We are the best in town with best quality and best prices. Always choose the best ones for best quality. We provide our customers best among all.

Regards
dabbing vape pen

Do my online course kirjoitti...

While Tabbouleh is a delicious summer dish that typically consists of tomatoes, parsley, olives, and fruits, it's important to remember that this section topic is focused on the role of AI writers in the future of copywriting. If you have any specific questions or need assistance related to online courses or any other topic within the scope of copywriting and AI writing tools, feel free to ask!