tiistai 1. elokuuta 2017

Herkut välipalapatukat

Nämä patukat sulostuttavat päiväkahvihetken/ työpaikan kahvitauosta puhumattakaan. Nämähän ovat vähän kuin suklaapatukoita, mutta koska sisältävät myös kauraa ja mantelia, kehtaan nimitellä näitä välipaloiksi :D




Suklaiset välipalapatukat 10 kpl

145 g tummaa suklaata (Pandan tumma levy)
1/2 dl maapähkinävoita
2 dl kaurahiutaleita
70 g mantelilastuja
2 dl maissilastuja
+ suolakiteitä

Sulatin suklaan ja sekoitin siihen maapähkinävoin. Sekoitin joukkoon kaikki lastut ja hiutaleet. (Jos haluaa hiukan hifistellä, voi kaurahiutaleet ensin paahtaa kuivalla pannulla herkummaksi, mutta jos ei viitsi niin patukat maistuvat silti aivan varmasti.) Vuorasin leipävuoan kelmulla ja panelin massan vuoan pohjalle. Ripottelin suolakiteitä pinnalle ja painelin ne vielä kiinni kelmun liepeillä. Jähmetin koko komeudn jääkaapissa, kumosin, kuorin kelmusta ja leikkasin isolla, terävällä veitsellä patukoiksi. Säilyttelin jääkaapissa.




Jos kauhiasti haluttaa muokata reseptiä (kuten itsekin muokkasin siskoni alkuperäistä herkkureseptiä nämä patukat tehdessäni) niin kannattaa silti ehdottomasti olla jättämättä suolarippusia matkasta. Ne tekevät patukoista erityismakoisia. Lisäksi itse arvostan myös maissihiutaleiden antamaa rapsakkuutta.



2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Herkullisen näköiset:) Maapähkinävoi ja suklaa on niin hyvä yhdistelmä:)

Paula kirjoitti...

Kiitos Jael! On kyllä toimiva yhdistelmä. Ja erikseenkin menee vauhdilla :D