Nyt mennään ihan perusjuttuihin! Mahtavaa kokeilla porkkana-, avokado- tai punajuurihummuksia, tehdä koko kierros ja palata taas alkuun. Seuraavaksi surautetaankin se yksinkertaisin versio, arjen tiimellykseen sopivan helppo, kuitenkin maistuva ja monikäyttöinen kikhernetahna.
Hummus
tölkillinen kikherneitä (GoGreen 175/290g)
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 pienehkö valkosipulin kynsi
1/3 tl suolaa
(1 rkl tai enemmänkin vettä)
Valutin kikherneistä säilykeliemen pois ja huuhtelin. Sitten vain surruuttelin kaikki ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Vettä lisäämällä voi säätää hummuksen koostumusta haluamansalaiseksi.
Hummus sopii niin leivän päälle (eikä mitään pikku sipaisuja vaan kerrosta mitataan senteissä (cm)! ), vihannesten dippailuun, ruuan lisäkkeeksi, salaatin "kastikkeeksi" kuin voileipäkakkujen täytteeksikin.
Tällälailla meillä ollaan viime aikoina hummusta oikein urakalla kauhottu (kuva ylhäällä). Mahtava setti syntyy kun hummusta mehevöittää vielä lorauksella (valkosipuli)salsaa ja pikkuisen silppuaa punasipuliakin päälle. Paras menekki meillä koetaan kun paistan tanhan seuraksi tortilloja kevyesti öljytyllä pannulla rapsakoiksi ja leikkaan kolmioiksi. Niillä saa napattua mahtavan lastin hummusta! Myös vihannesten dippailu kuuluu asiaan. Tietysti!
2 kommenttia:
Eläköön hummus! Hieman kurkumaa ja kuivattuja yrttejä vaihdellen, väriä lisää! Ali
Juuri noin, Ali :) Hummus muuntuu moneksi!
Lähetä kommentti