sunnuntai 9. elokuuta 2015

Mansikkapaikan raakakakku

Se jokakesäinen odotus! Että saa tehdä mansikkakakun!

Tällä kertaa toteutin sen raikkaasti ja ravinteikkaasti raakakakkuna. Tässä kakussa yhdistyy aika ihanasti rapsahteleva kaakaoinen pohja, kermaisen pehmeä vaniljainen täyte sekä maailman parhaat, oman pihan vastapoimitut mansikat.
Yleensä raakakakut ovat aika riittoisaa ja tuhtia tavaraa. Tämä kakku katosi hetkessä :D
Mansikkapaikan kakku  24 cm: vuokaan

Pohja

20 kuivattua taatelia
1/2 dl vettä
2 dl mantelijauhetta
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1 dl kaakaonibsejä
1 ml ruususuolaa
1 ml vaniljajauhetta

Pilkoin taatelit illalla ja laitoin purkkiin likoamaan puoleen desiin vettä. Seuraavana aamuna surautin listan loput ainekset teholeikkurissa (monitoimikone käy hyvin) vain sen verran, että kaakaonibsit jäivät rouheeksi antamaan rapsakkuutta pohjaan. Lisäsin mukaan liotetut taatelit ja jatkoin hurruuttamista kunnes muodostui muotoiltava taikina. Painelin taikinan leivinpaperin päällä litteäksi ja n. 24 cm kokoiseksi pyöryläksi. Asetin tarjoilulautaselle irtopohjavuoan reunuksen ja ripottelin hieman mantelijauhoja pohjalle, jotta kakku irtoaa helposti leikatessa. Nostin taikinapyörylän vuokaan ja painelin paikoilleen.

Täyte

300 g cashewpähkinöitä
3 dl vettä
3 rkl agavesiirappia
1 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen ruususuolaa
55 g kaakaovoita sulatettuna
(2 tl soijalesitiiniä)

sekä mansikoita iso kasa

Liotin cashewpähkinöitä yön yli, valutin ja huuhtelin. Kaadoin tehosekoittimen kannuun yhdessä kolmen vesidesin, agavesiirapin, vaniljan ja suolan. Surruuttelin sileäksi. Lisäsin kaakaovoin ja viimeiseksi lesitiinin jatkaen koneen huudattamista vielä hetkisen kermaisen koostumuksen saavuttamiseksi. Kaadoin täytteen vuokaan ja laitoin vuoan tarjoilulautasineen pakasteeseen. Parin-kolmen tunnin jälkeen vuoan sai siististi irroitettua, jonka jälkeen pilkoin mansikoita koko kasan kakun päälle.
Kakkua voi säilyttää pakastimessa pitempäänkin ennen mansikoiden lisäämistä, mutta silloin sulamiseen täytyy varata muutamia tunteja aikaa.
Kesäisin tuntuu, ettei mikään voita oman pihan herkkumansikoita. Juuri nyt on niiden onnellinen, paras aika menossa. Sadonkorjuuseen on onneksi päästy muutenkin, vaikka juuri tämä kesä ei ole sillä saralla huippu ollutkaan. Mutta jotain sentään ja lisää tulossa:Ei kommentteja: