maanantai 15. lokakuuta 2012

Suklaavanukas, ihana ja terveellinenkin

Tämä ihana, kermaisen pehmeä suklaavanukas syntyi sunnuntain myöhäiseksi aamupalaksi. Muu perhe kyllä heräsi tavanomaiseen kukonlaulun aikaan (tai oikeastaan ennen sitäkin, koska naapurin kukot alkavat lauleskella vasta aamun valjetessa), mutta minä jäin laiskottelemaan yläkerran makuuhuoneen hämyisään rauhaan. Kun viimein viitsin nousta, tein itselleni ja myös niille hullun varhaisille tyypeille tällaisen ihanuuden:


Silkkiä ja samettia -suklaavanukas   3:lle

2 pientä avokadoa
2 pienehköä banaania
5 taatelia + tilkka vettä
4 rkl kaakaojauhetta (määrä on arvio)
1 tl soijalesitiiniä
ripaus vaniljajauhetta
+ vadelmia vanukkaan päälle

Olin pilkkonut viisi taatelia ja laittanut ne likoamaan vesitilkkaan. Surautin kaikki ainekset (ilman kuoria ja siemeniä tietty) sauvasekoittimella sileäksi. Kaakaojauhetta en valitettavasti mitannut, joten reseptin määrä on vain arvio. Jos innostut tätä tekemään, ja suosittelen sitä todella, kannattaa siis maistaa kaakaojauheen määrä sopivaksi.
Vanukkaaseen kannattaa käyttää vain täysin kypsiä avokadoja ja banaaneja, jotta saa parhaan lopputuloksen. Ja vaikka raakaa-kategoriaan tämän laitankin, en usko että tässä kannattaa kuitenkaan käyttää raakakaakaota. Banaanin kanssa yhdessä se ei ole parhaimmillaan. Vai kuvittelenko vain?


Hui! Tietääkö joku voiko blogista jotenkin ottaa varmuuskopiota? Jotakin häikkää täällä on, sillä vähäksi aikaa kävijälaskuri (joka ei ole kyllä koskaan toiminut kunnolla) nollaantui ja sitten päätti taas palata vanhoihin lukemiin. Olen myös huomannut, että joidenkin blogien lukulistoilla oman blogini kuva on kadonnut, vain otsikot jääneet jäljelle. Ettei tämä ole lopun alkua ja kohta kaikki hiljalleen katoaa. Varmuuden vuoksi olisi mukava se varmuuskopio saada talteen.


15 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Avokaadopohjainen suklaamousse onkin ihan mieletön juttu,taisi.4 vuotta sitten asuin pohjoisessa,ja lähellä on kylä,jonka aikonaan perustivat vegaanit. Siellä yhden tutun ravintolassa autoin välillä ja tein tuota moussea ja lapsivieraisiin se meni ihan täydestä;D Ja pakastettuna on ihana jäätelö:)

Jael kirjoitti...

Ai niin,olen käyttänyt ihan luomukaakaota koska en ole paitsi kerran löytänyt täällä raakakaakaota.,Mutta en kokeillut sitä mousseen...

Jael kirjoitti...

Tuosta blogin varmuuskopiosta vielä;minusta ennen kun oli se html-muunteluvaihtoehto niin oli helppo ottaa varmuuskopio,ja siellä oli sille kohtakin.Mutta nyt en löytänyt sitä mistään..

Nonnis kirjoitti...

Oon kanssa tehnyt tuontyyppistä suklaamoussea ja voi vitsi että on hyvää! :)

Nina kirjoitti...

Suussasulavaa herkkua olet taikonut!
Muistan että poikien vauva-aikoina (6-7 kk) heidän herkkuaan oli avokado-banaani-sose ... heidän kasvettua ei ole avokado maistunut, mutta suklaamoussa varmasti maistuu!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Aivan ihana jälkkäriksi, täytyy ilman muuta koittaa ..tosin jollakin muulla marjalla, tuota ei taida saada enää oikein hyvin meillä.

Kakkuateljee Pionilaakso kirjoitti...

Ihana aamupala-herkku!

Paula kirjoitti...

Yaelian, tämä on varmasti menestys niin lapsien kuin aikuistenkin kyseessä ollen. Ainakin meidän Vekara lusikoi tosi vikkelään koko ajan kehuen ja pari päivää on itse leikeissään tehnyt ja tarjoillut suklaavanukasta :)
Usutin insinöörimieheni koneelle ja sai otettua jonkinlaisen varmuuskopion, siitä tosin puuttuvat kuvat. Kuvien puolestaan pitäisi säilyä siellä Picasassa (vai miten se kirjoitetaankaan).

nonnis, olen nähnyt tästä erilaisia versioita muuallakin. Onkohan sinunkin blogissasi? Ensimmäistä kertaa käytin myös soijalesitiiniä ja tuli vielä täyteläisempää.

Nina, tätähän voisi surruutella salamyhkäisesti ja piilottaa avokadot ja niiden jäänteet, niin pojat eivät saisi ikinä tietää, mitä tulivat herkutelleeksi ;D

Mausteinen Manteli, varmasti käy niin jälkkäriksi kuin luksus-aamupalaksi. Joku hedelmäkin voisi käydä kaveriksi jos marjoja ei niin löydy.

Kiitos Pionilaakson emäntä! Minua viehättää ajatus, että terveellisistäkin raaka-aineista saa mahtavia herkkuja. Mahdoton herkkusuu kun olen :)

Anni Minerva kirjoitti...

Tuohon postauksen lopussa olevaan sanoisin, että raakakaakaohan on kitkerämpää kuin se tavallinen paahdettu kaakao. Siksi kaakao yleensä paahdetaankin, sillä maku on kuluttajaystävällisempi. Sen sijaan en ole kyllä huomannut maussa vikaa, vaikka sen yhdistäisi banaaniin.. Toisaalta taidan olla niin tottunut raakakaakaon makuun.

Mutta kyllä, tämä on raakakeittiön klassikkoherkkuja! Hyvää ja niin helppoa!

Bakeringa kirjoitti...

Tuo on niin hyvän näköistä! Olen tällaisia katsellut monissa blogeissa ja on kyllä pakko päästä itsekin kokeilemaan! Avokado on mun herkkua :)

Paula kirjoitti...

Anni Minerva, saattaa tietenkin olla että kuvittelen jonkin makureaktion banaanin ja raakakaakaon yhdistyessä. Siltikin, luulen hatarasti muistavani, että joku muukin joskus on maininnut vastaavaa. Tai sitten se oli mielikuvituskaverini ;D

Bakeringa, Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tämä on ihan uskomattoman herkkua! Ainakin juuri minun makuuni, ja muun perheen myös. Saatoin tällä kertaa osua myös erityisen hyviin raaka-ainesuhteisiin.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos tästä vinkistä, tein sen innottamana raaka-aineilla joita oli kotona, ja tuli tosiaan silkinpehmeää vanukkaasta näin avokadolla ja banaanilla :)

Jael kirjoitti...

Täällä on minun avokaadomousseni;D
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2011/03/raw-ilta.html

Paula kirjoitti...

Mausteinen Manteli, olitkin herkun kuuloisen vanukkaan tehnyt. Minä niin tykkään, kun ihmisillä lähtee idea juoksemaan ihan omaan suuntaansa :)

Yaelian, olipa siellä kestit! Vaikka mitä muutakin herkkua kuin moussea.

Jael kirjoitti...

Joo oli kyllä silloin kauheasti töitä niiden tarjoamisten kanssa,ylitin ihan itseni;D Mutta oli kiva nähdä,miten ihastuineita ihmiset,jotka eivät ennestään tunteneet raakakeittiötä,pitivät noist ruuista.
Limepohjaista avokaadotorttua olen tehnyt täällä
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2008/11/elvn-ruuan-limetorttu.html