3,5 dl vehnäjauhoja
2, 75 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl sitruunamehua
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
2 dl soijajugurttia
1,5 dl vettä
125 g keiju-margariinia sulatettuna
vuokan leivitykseen seesaminsiemeniä tai kookoshiutaleita
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Raasta pestyn ja kuivatun luomusitruunan kuori. (jos onnistuit löytämään oikein ison sitruunan, saattaa yksikin riittää, muuten sitruunoita tarvitaan kaksi) Halkaise sitruuna(t) ja puserra mehu. Mittaa kosteat ainekset ja lisää sekoittaen kuiviin. Voitele 20x30cm vuoka ja leivitä seesaminsiemenillä tai kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes leivonnaisen reunat saavat väriä. Jäähdytä, sihtaa päälle tomusokeria ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.
Tästä tulee harvinaisen löysä taikina ja lopputulos onkin hieman erilainen: mehevä ja tahmainen, sitruunainen, mutta lempeä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti