maanantai 2. maaliskuuta 2020

Kermainen tofu-parsakaalipasta

Heipparallaa! Täällä Napapiirin korkeuksilla on vihdoin alkanut näkyä hieman kevättä enteilevää valoa. Se innosti lopultakin kuvaamaan tämän pasta-reseptin, jonka yhdessä Elämäni Miehen kanssa sydäntalvella kehitimme. Kännykkäkamerani alkaa nyt valon puolesta pärjäilemään kuvaustehtävässään. Jee!

Jo vuosia meillä on ollut sellainen kenkku tilanne, että EM ei ole ollut lainkaan riemuissaan tofusta, se on suorastaan puistattanut häntä, vaikka itsehän tofun ystävänä napsin sitä vaikka raakana.
Läpimurto sattui kun kerran hoksasin suikaloida tofun juustohöylällä ja paistaa rapsakaksi. Näin käsiteltynä tofu on herkkua vaikka leivän päällä...tai sitten tässä simppelissä pastassa. Miehenkin mielestä!





Tofu-parsakaalipasta 3-4 annosta

1 pkt savutofua (tai marinoitua)
öljyä
130 g täysjyväspagettia
1 parsakaali (300-500 g)
1 tlk kaurakermaa (2-2,5 dl)

mausteet:
1 rkl paprikajauhetta (savupaprikaa jos et  käytä savutofua)
n. 1 tl mustapippurirouhetta
maltillinen hipsautus chilijauhetta
4 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa

Tofu suikaloidaan juustohöylällä ja paistellaan runsaassa öljyssä, kunnes se on sitkeän rapsakkaa. Mausteet voi ripotella kääntelyn yhteydessä, paitsi valkosipulit kannattaa puristaa vasta loppuvaiheessa mukaan. Ainakin itse tykkään, että valkosipulia paistetaan vain kevyesti, jotta sen hyvä maku säilyy valmiiseen annokseen asti mukana. Suolaa lisään vasta myöhemmässä vaiheessa.

Näppärät keittävät samalla spagetit ja pilkkovat parsakaalin varsineen suupalan kokoisiksi kappaleiksi. Kun spagetti alkaa olla valmista, voi parsakaalinpalat kumota samaan kattilaan ja keittää muutaman minuutin, kunnes parsakaalit ovat napakan kypsiä. Jälkikypsymistä tapahtuu, joten ylikypsiksi niitä ei kannata keittää!
Keitinvesi kaadetaan pois ja paistetut tofut ja kaurakerma sekoitetaan spagetin joukkoon. Ihan pikku hetken kun jaksaa antaa tekeytyä kannen alla niin valmista on!

Halutessaan annosta piristämään voi ripotella tuoreen chilin viipaleita.




 PS. Mahottoman taitava pikkusiskoni on alkanut myös kirjoittelemaan omaa blogia. Kannattaa käydä kurkkimassa: https://iitutati.blogspot.com/





Ei kommentteja: