MustikkaBanaani -puuriz 3:lle
1 1/3 dl kokonaisia tattarisuurimoita (laitoin kukkurallisen desimitan, eli määrä on arvio)
1 dl parapähkinöitä
2 isohkoa kypsää banaania
3 dl jäisenkohmeisia mustikoita + vähän lisää puuron pinnalle koristeeksi
1/2 tl vaniljajauhetta
Laitoin jo illalla tattarit ja pähkinät omiin astioihinsa veteen likoamaan. Seuraavana aamupäivänä huuhtelin ne useaan kertaan ja valutin vedet pois. Sauvasekoitin tattarit ja pähkinät banaanin kanssa hienoksi ja lisäsin loput ainekset. Vielä sur ja syömään!
Olen saavuttanut ensimmäisen onnistumiseni kräkkerien (eli raakaravinnon leivän/näkkärin tapaisten kanssa)!! Aiemmat kokeiluni ovat olleet aika surkeita, mutta näistä tuli maistuvan hyviä. Ja lisäpisteitä myös siitä, että näihin saa kätevästi käytettyä myös mantelimaidon valmistuksesta jäävää kuitua.
Rapsakat chiakräkkerit
1 dl chia-siemeniä
n. 1 1/2 dl vettä
vajaa 3 rkl sitruunamehua
2 vaiko 3 dl mantelimaidon teosta jäävää kuitua (apua, en ole merkinnyt määrää ylös, joten en ole varma)
2 ml ruususuolaa
3 rkl ravintohiivahiutaleita
vajaa 1ml rouhittua mustapippuria
Liotin chia-siemenet hyytelöksi vedessä. Lisäsin joukkoon sitruunamehun, koska seos alkoi näyttää aika kuivakan jämäkältä. Sekoitin loput ainekset joukkoon. (Jos tykkää mustapippurista, niin enemmänkin voisi laittaa. Tämä määrä ei juuri maistunut lopputuloksessa. Ja minun mantelimaidon jämäni näyttääkin olevan manteli-seesamimaidon jämiä) Levittelin massanokareita leivinpaperin päälle ihan ohuiksi ja kuivattelin kuivurissa kunnes olivat sen verran jämäköitä, että pystyin irrottamaan leivinpapereista ja laittamaan paljaaltaan ritilälle. Sen jälkeen kuivuminen tapahtuikin melko nopeasti ja jatkoin kuivatusta, kunnes olivat ihan rapsakoita.
kevätaurinko kuultaa läpi |
Joka tapauksessa kräkkerit olivat ihanan rapsakoita ja maistuvia ja ihan sellaisenaan tulevat varmasti nakerrettua. Joku avokadoinen levitekin voisi tietty olla hyvä.