Taikina
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 ml suolaa
1 1/2 dl öljyä
2 dl maustamatonta soijajugurttia
2 1/2 dl soijajuomaa
Sekoitin kuivat aineet keskenään. Mittasin mukaan öljyn ja jugurtin sekä soijajuoman. Öljyisellä mitalla on hyvä mitata jugurtti, koska se ei silloin tartu mittaan kiinni.
Jaoin taikinan 19 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan sekä aika ohueksi kerrokseksi pienehköön sydänvuokaan. Laitoin uuniin 175 asteeseen paistumaan. Ohut pohja oli valmis vajaassa 25 minuutissa ja kakkupohja reilu 5 minuuttia myöhemmin.
suklaakuorrutteen voi tasoitella reunoista veitsellä, mutta olen nykyisin tykästynyt tällaiseen valuvaan luukkiin...ja myös hivenen hoppuinen ;) |
Minttukreemi
200 g sinistä Keiju-margariinia
4 dl tomusokeria
20 tippaa (tai enemmänkin) piparminttuöljyä
Sähkövatkasin ainekset sekaisin ja kuohkeaksi. Levitin jäähtyneen sydänpohjan päälle ja puoliksi leikatun kakun väliin ja päälle. Laitoin kakut jääkaappiin odottelemaan kuorrutetta.
Suklaakuorrute
230 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kaurakermaa
2 rkl margariinia
Rouhin suklaan. Kiehautin kerman ja sekoitin suklaarouheen siihen. Sekoitin kunnes suklaa suli ja lisäsin margariinin. Sekoitin kuorrutteen sileäksi ja annoin jäähtyä vähän aikaa, jottei se sulata kreemiä.
Kaadoin kuorrutetta kakkujen päälle ja levittelin veitsellä. Annoin jähmettyä jääkaapissa.
Vinkkinen: kakkujen reunojen alle kannattaa laittaa leivinpaperisuikaleet. Suklaakuorrutetta valuu aluslautaselle, mutta suikaleiden ansiosta lautanen säilyy siistinä. Kun kuorrute on jähmettynyt, voi leivinpaperisuikaleet valumineen vetää pois.
Leikkauskuva siitä heti syödystä littanasta kakusta. Saapa nähdä saanko jouluna aikaiseksi kuvata sen täytekakkuversion blogia varten. |
Ainakin täältä voi käydä kurkkaamassa sen minua innoittaneen minttubrownie -ohjeen.
Toivotan Jennin tervetulleeksi :)