sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Pala synttärikakkua

Kakku sisältää sitruunan, vadelman ja häivähdyksen myös kookoksen makua.

No, eihän se kakkuilu yhteen palaseen jäänyt sillä tarina menee näin: Olin pestautunut tekemään kaksi muhkeaa täytekakkua kaverille. Ja teinkin. Harmin paikka, sankari sairastui ja juhlat peruttiin. Toimitin sitten vain toisen kakuista sankarin perheelle ja toinen kakku jäi meille. Kyllähän siinä jouduin minäkin "uhrautumaan" palan jos toisenkin eteen, vaikka onneksi vieraitakin kävi kakun syönnissä auttelemassa.


Tässäpä molemmat kakut. Ja voi mahoton, kun syksyn pimeys ankeuttaa värit, eikä siinä meinaa mitkään kirkasvalolamputkaan auttaa.


Sitruunainen vadelmakakku   resepti yhden kakun tekoon

Pohja 
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 ml suolaa
1 rkl raastettua luomusitruunankuorta
1 dl öljyä
2 dl soijajukurttia
2 1/2 dl soijajuomaa

Ensin kuivat sekaisin, sitten joukkoon kosteat ainekset. Mahdollisimman vähällä sekoituksella tasaiseksi taikinaksi. Paistoin leivinpaperoidussa ja voidellussa irtopohjavuoassa (24 cm) 175 asteessa, kunnes keskelle kakkua tökättyyn tikkuun ei tarttunut taikinaa. Ehkä 40-50 minuuttia arvelisin, koska paistoaika jäi kirjaamatta paperille.

Kostutus
1/2 dl sitruunamehua
1/4 dl vettä
reilu 1/3 dl  tomusokeria
Kaikki sekaisin.
Kostutusta olisi voinut olla vähän enemmänkin, vaikka olenkin aika kuivien täytekakkujen ystävä.

Täyte
2 dl kookosmaitoa
1/2 dl sitruunanmehua
2 1/2 rkl maizenaa
125 g margariinia
1 3/4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoitin kookosmaidon, sitruunamehun ja maizenan pienessä kattilassa. Kiehautin samalla vispaten, kunnes kiisseli sakeni. Annoin jäähtyä jääkaappikylmäksi. Vaahdotin margariinin ja tomusokerin ensin ja kiisselin muutamassa osassa mukaan.

+ 1 1/2 rasiaa suomalaisia pakastevadelmia kakun sisään ja päälle
+ 1 purkki Alpron airy & creamya vaahdotettuna ja vaniljasokerilla maustettuna kakun kuorrutteeksi




Tervetuloa Ansku :)


8 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Onpa hyvän näköinen kakku! Vadelma, sitruuna ja kookos vaikuttavat raikkaalta kombolta. :)

Jael kirjoitti...

Oi miten mahtavan komea kakku,tuosta tekisi mieli ottaaa palanen!

Paula kirjoitti...

Kiitos leidit! MInulla on vahva taipumus suklaakakkuihin, mutta kerrankin jouduin tekemään jotain muuta. Vadelmat ovat aina ihania, ja sitruuna oli kiva sen kanssa.

Ansku kirjoitti...

http://vastahanka.fi/feed/

Ansku kirjoitti...

Mistä helkkarista toi linkki tohon tupsahti?

Haluan haastaa blogisi osallistumaan Hävikkiviikkoon 4.-10.11. Minäkin osallistun.

http://mmm.multiedition.fi/laatunen/uutiskirje/laatuset/2013/1/kuluttajaliitto.php?_nlid=10656

Paula kirjoitti...

Hihih Ansku, tuota linkkitupsahdusta tässä hihittelen.
Asiahan soveltuu mitä erinomaisimmin omaan ajatusmaailmaani, joten toki osallistun, jos vain saan hävikkiviikon luontevasti ja ilman hirmuisia ponnisteluja blogiini ujutettua. Jos sattuisi niin ikävästi, ettei blogiin asti ennätä, niin lupaan ainakin facebookissa tuoda asian esille :)

Larilyn kirjoitti...

Aivan ihastuttavat kakut! Kaunis pursote ja siisti tuo päällys. Kuulostaa tuo sisus myös ihanalta.

Meillä on ensi kuussa nelivuotissynttärit ja mulla on etsinnässä hyvä kakkupohjan ohje. Olen katsonut yhtä versiota Kamomillan konditoriosta, mutta tämäkin kuulostaa ihanalta. Myös täyte.

Paula kirjoitti...

Kiitos Larilyn :)
Kamomillan konditorian kakkupohja-ohjetta en olekaan tullut kokeilleeksi. Pitäisi kyllä joskus, sillä siellähän on kovasti täytekakkuja tehtailtu. Tämä kakkupohja on sellainen kahvikakkumainen, ei yhtään höttöinen vaan tukeva ja siksi vaatii jämäkän täyteen, ettei se pursuile ulos leikatessa.