Synttärikakusta en saanut muuta toivetta puristettua kuin, että halusi sen olevan marsipaanikakku. Tällainen siitä sitten tuli:
Pohjana on tämä kakkupohja. Kolme kerrosta aikaansaadakseni suurensin ohjetta puolella desillä kaakaojauhetta ja puolella desillä nestettä. Veden sijaan käytin nesteenä kaurajuomaa. Paistoin kakun 24 cm:n irtopohjavuoassa.
kostutukseen 1 dl soijajuomaa
Mustaherukkatäyte
3 dl mustaherukkaa
1 dl sokeria
1 dl soijajuomaa
2 vegegel -pussukkaa
1 tlk soijakermavaahtoa (alpro airy&creamy)
2 tl vaniljasokeria
Soseutin sulaneet pakastemustaherukat sokerin kanssa ja sekoitin mukaan myös desin soijajuomaa sekä vegegelit. Kuumensin sekoitellen kattilassa kunnes alkoi pulpahtelemaan.
Vatkasin soijakerman vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Kaadoin mukaan hieman jäähtyneen mustaherukkaseoksen ja vatkasin vimmatusti hyvin sekaisin. (Taisi tuo mustaherukkamassa olla kuitenkin sen verran kuumaa ja löysää, ettyä vaahto lässähti ihan juoksevaksi.)
Kokosin kakun öljytyn irtopohjavuoan renkaan sisälle ja jätin jääkaappiin hyytymään neljäksi tunniksi. Irrotin sitten vuoan renkaan.
Kaakaokreemi
125 g margariinia
1 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta (sitä tummaa siis)
1 rkl soijajuomaa
Vatkasin ainekset sekaisin ja levitin kakun päälle ohueksi kosteuseristeeksi.
Kakun pintaan tuli vielä kaksi isoa pötköä mustaa marsipaania ja yksi valkoinen. Kaikkea en toki saanutkaan kulutettua. Koristekuvion nappasin törkeästi netistä ja muokkasin hieman. Kiinnitin valkoiset koristeet pintaan tomusokeri-vesi-seoksella.
sisältä näytti tältä |
Sitruksiset aleksanterit
Taidanpa tylsästi linkittää tämänkin perusohjeen tänne.
Vadelmahillon sijaan käytin täytteeseen appelsiinimarmeladia ja tomusokerikuorrutukseen nesteenä sitruunamehua. Koristeraidat ovat veden, tomusokerin ja kaakaojauheen seosta. Tällä kertaa jaoin levyn vain 16 leivokseksi.
Suklaapopparit 24 kpl + kotiväelle jämät hetikohta maistettavaksi
Kun hieman laiskottaa niin näitä saa helposti ja nopeasti tehtyä. Sopisivat ehkä lastenjuhlaan paremmin, mutta kyllä tuo mieskin on aika lapsenmielisenä vielä säilynyt.
1 pussi mikropopkorneja
400 g tummaa suklaata
Poppasin popkornit ja sulatin suklaankin mikrossa. Sekaisin ja muffarimuotteihin jähmettymään. Laitoin paperiset muotit ensin muffaripelteihin niin pysyivät paremmin muodossaan. Minullaon kaksi peltiä,joten kerralla sain tehtyä tuon 24 kpl.
jatkoa vielä vähäsen tulossa...
4 kommenttia:
Tosi kivan näköisiä nuo suklaapopparit, pakko kokeilla joskus! Menisiköhän vähän liian äklömakeaksi jos laittaisin joihinkin vaikkapa valkosuklaata. Jää nähtäväksi.
Ja hieno kakku myöskin!
Kiitokset Kada! Sanoisin, että poppareihin kannattaa sekoittaa juuri sellaista suklaata, mistä tykkää. Kahden ainesosan reseptissä tuo suklaa on aika tähdellinen maun antaja :)
Kiitos Paula haasteesta! Tuo poppari-suklaa-idea on aivan mahtava ... poppareta meiasin jo eilen poksutella, nyt vaan sitä tummaa suklaata mukaan - nam!
Eipä kestä Nina! Lapsena suklaapoppareita myytiin ihan karkkipussissa ja niitä olen haikaillen muistellut. Nyt muissakin blogeissa tehdyt suklaapopparit innostivat minut tekemään näitä itsekin.
Lähetä kommentti