lauantai 13. lokakuuta 2012

Suklaakaurakeksit (gluteeniton)

Hoksasin, että aina ei ole pakko käyttää niitä eksoottisimpia aineksia vaikka kyseessä olisikin gluteeniton leivonta. Niin syntyi suklaiset keksit ihan tuikitavallisesta kaurasta. Tällaiset mukavat ja simppelit, kunnon peruskeksit. Usein gluteenittomat keksit ovat murenevan hauraita ja hieman jauhoisen tuntuisia suussa. Nämä ovat rouheita, täysin koossa pysytteleviä ja vieläpä ilman jauhoisaa tuntumaa. Mallia hain täältä, mutta ohje muokkautui hieman käsittelyssäni.


SuklaaKauraKeksit   18 kpl

3 dl kaurajauhoja (puhdaskaura)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl (ruusu)suolaa
1/2 dl intiaanisokeria
120 g tummaa suklaata
3/4 dl (oliivi)öljyä
1/2 dl (ruokosokeri)siirappia
Rouhin suklaan karkeaksi rouheeksi ja sekoitin kuivien ainesten kanssa sekaisin. Sekoitin mukaan vielä öljyn ja siirapin. Pyörittelin taikinan pallosiksi ja litistin. (ah! Miellyttävä taikina käsitellä tämäkin. En tykkää yhtään sellaisista sormiin tahmaantuvista.) Paistoin 175 asteessa n. 15 minuuttia.


Olisin mielelläni käyttänyt kekseihin vaahterasiirappia, mutta sitä ei millään löytynyt. Ei sitten millään vaikka kuinka etsin. Juuri kun laitoin pellillisen keksejä uuniin, huomasin syrjäsilmällä vaahterasiirappipullon, joka nökötti kiltisti keittiön pöydällä. Sillä samalla pöydällä, jolla olin juuri keksit leiponut!!!

16 kommenttia:

  1. Namin näköiset keksit:) Itsekin tykkään käyttää kaurajauhoa leivonnassa:) En olekaan aikoihin tehnyt pikkuleipiä mutta ehkä tämän innoittamana joku päivä...

    VastaaPoista
  2. Keksimonsteri sisälläni haluaa näitä! Olisikohan huomenna pyhitettävä lepopäivä leipomalla.. :)

    VastaaPoista
  3. Maistuuko tuo oliiviöljy läpi? Terv ingrid

    VastaaPoista
  4. En olekaan itse koskaan maistanut gluteiinittomia keksejä. Tätä reseptiä voisi kyllä kokeilla. Mistä muuten tuota kaurajauhoa saa? En ole siihen aikaisemmin törmännyt.

    VastaaPoista
  5. Yaelian, olin yllättynyt kuinka hyvin tuo kaurajauho toimi. Pitää vielä testailla jossain kakkutyyppisessä jutussa.

    Anni Minerva, sunnuntain leipomispäivä on erittäin kannatettava ajatus! Leipomalla saa muuten hyvän syyn kutsua uusia ihmisia kylään uudessa paikassa. Pakkohan sitä on apujoukkoja kutsua, ettei tarvitsisi itse kaikkea syödä ;D

    ingrid, ei se oliiviöljy maistu mitenkään.

    Bakeringa, kaurajauhon ostin Prismasta, on sellainen aika pieni pussi. Jos haluaa tehdä oikein herkkukeksejä, voi sokerin määrää lisätä. Itse tein aika maltillisella sokerin määrällä. Vaikka kyllähän tuo suklaarouhe kompensoi asiaa. Kardemumma voisi myös sopia näihin.

    VastaaPoista
  6. Kokeilin näitäkin, maku oli hyvä mutta en älynnyt taputella näitä litteiksi joten tuli sellaisia pieniä kakkusia....odotin ettävolisivat levinneet? Kaikki tuli syötyä vikkelään ja mies kehui loistavaa makua :)

    VastaaPoista
  7. Mukava, että tykkäsitte Ingrid. Piti oikein tarkistaa tulinko kirjoittaneeksi keksien litistämisestä, mutta huh, siellä reseptissä se luki.

    VastaaPoista
  8. tulin, näin, kokkasin ja bloggasin! onnistuivat hienosti, mutta jäivät jotenkin jauhoisiksi. laitoinkohan liikaa jauhoja (olen vähän laiska mittaamaan aineksia). anyways, ihanan helppo gluteeniton resepti!

    VastaaPoista
  9. Huomasinkin postauksesi Ellu. Harmi, että sinulla tuli jauhoisia. Kumma juttu, koska itse nimenomaan ihastelin sitä jauhoisuuden puutetta. Monestihan gluteenittomat ovat hieman jauhoisia, mutta nämä eivät mielestäni ollenkaan.

    VastaaPoista
  10. Kiva resepti! Mitenköhän nämä säilyvät, olisi lauantain juhliin tarvetta ja tänään aikaa tehdä...

    VastaaPoista
  11. Maija, toki säilyvät. MInusta jopa tuntuu, että olivat parhaimmillaan vasta jonkun ajan kuluttua. Hitusen enemmän sokeria laittaisin näihin jos juhlia varten tekisin.

    VastaaPoista
  12. Tein yhden satsin ja hyviä tuli. Käytin itse asiassa raakaruokosokeria intiaanisokerin sijaan ja mielestäni ei kaivannut enempää makeutta. Aion muuten juhliin testata myös tuota Aleksanterinleivosreseptiäsi!

    VastaaPoista
  13. Kiva, että onnistui Maija. Nuo aleksanterinleivokset ovat hyvä valinta! Itsekin juuri leivon niitä huomisiin myyjäisiin :)

    VastaaPoista
  14. Mie kokeilin saada näistä vähän piparkakun makuisia, ja mielestäin onnistuin ihan hyvin. :) Mie lisäsin taikinaan pomeranssinkuorta, inkivääriä, kanelia, ja neilikkaa

    VastaaPoista
  15. Oi Anonyymi, näinpä taidan itsekin kohta tehdä. Alkoi nimittäin houkuttelemaan piparin makuiset kaurakeksit :)

    VastaaPoista