Maapähkinävoileivokset 8 kpl
Täyte
200 g kypsää banaania kuorittuna (sattumalta kaksi banaania ilman kuoria painoi tasan 200g)
130 g maapähkinävoita
30 g kaakaovoita
1/4 tl vaniljajauhetta
Sauvasekoitin banaanit ja maapähkinävoin. Sulatin kaakaovoin ja lisäsin vaniljan kanssa edellisten mukaan. Surrur ja lusikoin mössön silikonisiin muffarimuotteihin. Laitoin muotit pakastimeen.
Pohja
14 kuivattua taatelia
4 rkl vettä
1 1/2 dl mantelijauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl vaniljajauhetta
2 hyppysellistä ruususuolaa (ai ai mitä epätarkkuutta, olisikohan tuo peräti 1 ml)
2 tl psylliumjauhetta
Pilkoin taatelit ja liotin 4 rkl:ssa vettä pehmeäksi. Surautin sauviksella soseeksi. Sekoitinloput ainekset ihan vain lusikalla joukkoon. Otin muotit pakkasesta ja painelin pohjataikinan kostutetuin käsin täytteen päälle. Tässä auttaa kun silikonimuotit ovat muffaripellin koloissa tukevasti. Pakastin taas.
Jäisenä leivokset saa siististi muotista pois ja vähän aikaa kun sulattelee niin pääseekin jo herkuttelemaan.
Idean
tähän ihanaiseen maapähkinätäytteeseen sain jostain
nettiseikkailuiltani, enkä enää alkuperää löytänyt. Vinkatkaa siis jos
kuulostaa tutulta. Ihanata on ja kunnian mielellään antaisin keksijälleen.
Tervetuloa uudet lukijat Iina, Saara ja Jemiina!
Heh, nyt kävi niin, että tulit tietämättäsi vieneeksi minun ideani! :-D Tosin en ole vielä päässyt kokeiluasteellekaan, mutta hyvin saman tapaista olen kehitellyt. ;) Hassu sattuma! En yhtään epäile, etteikö olisi to-del-la herkullisia!
VastaaPoistaOnpa herkullinen ohje ja kiilaa taatusti kärkipäähän kokeiltavien listalla. Maapähkinävoihin tulee himo jo sellaisenaan, puhumattakaan suklaan ja banskun kanssa!
VastaaPoistaVoi Anni! Muistelen, että oliko meillä silloin joskus peräti kolmiodraama lakujätskin ympärillä? Joku kolmas osapuoli oli postannut aiheesta ja me kaksi jäimme suunnitteluasteelle rannalle ruikuttamaan. Tai sitten muistan väärin... Mutta ainaskin tämä oli minusta herkkua!
VastaaPoistaOuti, tuo maapähkinävoi on kyllä niin koukuttavaa. Ja sopii tosiaan banaanin ja suklaan kanssa yhteen. Näistä tykkäsi myös äitini, joka ei muuten maapähkinävoista tykkää. Kumma tyyppi :D
Näyttääpä herkulliselta, ja tosi hyvät kuvat muuten! :) Banaani ja taatelit on kyllä tosi ihania, luonnollisia makeuttajia, ei herkut pahemmin sokeria tarvitse jos on banskua tai taateleita tarjolla. Onko sulla muuten blogissasi reseptiä itsetehtyyn maapähkinävoihin? Mie en oo tainnut koskaan edes maistaa maapähkinävoita, vaikka mieli tekis.
VastaaPoistaNiin kuin edellä jo mainittu, upeat kuvat! Mistä oletkaan tuollaista valoa kuviisi napannut - varmaan päiväsaikaan aurinko on paistanutkin/ollut kirkasta, oma kotonaoloaikani tuppaa rajoittumaan tähän pimeään päivänaikaan niin tuollaisia valoilmiöitä ei mun kuvissa olekaan vähään aikaan nähty, hah :D
VastaaPoistaMutta ennen kuin innostun rupattelemaan itsestäni sen enempää, niin aivan ihanan näköisiä leivoksia! Maapähkinävoi + banaani + taateli + kaakao = voihan pyhä sylvi miten hyvä osasitkaan yhdistää juuri nämä maailman parhaat asiat yhteen reseptiin :D Esillepanosta/ulkonäöstä myös täysi kymppi, niiiiin on nättejä :)
Ai niin, ja unohdin mainita hauskasta otsikosta joka sai ainakin minut hihittelemään ääneen :)
VastaaPoistaIhanan näköiset ja kuuloiset leivokset:) Pidän paljon maapähkinävoista ja joskus teen itse tai ostan täkäläistä luomumaapähkinävoita johon ei ole mitään sokeria tai suolaa lisätty.
VastaaPoistaTäällähän on käynyt pienelle blogilleni harvinainen kuhina. Taitaa muutkin tykätä maapähkinävoista ;)
VastaaPoistaKiitos Iina! Banaanit ja taatelit on ihania, ei niinkään sellaisenaan vaan tällaisenaan ;) En ole koskaan itse tehnyt pähkinävoita. Terveen hyvää-hurjimus-Pipsa niitä ruukaa sauviksella surruutella. Kateellisena seuraan sitä menoa ja ostan omani kaupasta. mm. Urtekramin maapähkinävoi on hyvä.
Kiitos Pipsa! Kuvien valon salaisuus on kirkasvalolamppu, jota avustaja pitää ihan lähellä kohdetta. niin lähellä, etten aina tiedä, miten kameran kanssa sekaan mahtuisi. Ja jos sekään ei auta niin kuvankäsittelyllä hitunen lisää valoa vielä. Täällä on vielä ihan liian pimeää naturelliin kuvaukseen!
Ja Pipsa, tiesin sinun arvostavan ja jakavan makuni maapähkinävoisten juttujen suhteen :D
Jael, minuakin houkuttaisi omien tahnojen teko,m utta en ole vielä uskaltautunut, kun koneet käyvät jo kevyemmälläkin käytöllä kuumina. MIllä laitteella sinä olet tehnyt?
Mikä oivallus! Vaikuttaa mahottoman hyvältä, tätä pitää päästä testaamaan HETI :)
VastaaPoistaNo ihan mahottoman hyvvää oli ainakin minun mielestäni! Kannattaa Elma laittaa koneet hurisemaan :)
VastaaPoistaKuinka monikertainen satsi tätä pitäisi tehdä, jos tekisi kakun 26cm irtopohjakakkuvuokaan?
VastaaPoistaHuih, noin isoa vuokaa en edes itse omista! Näin äkkiseltään veikkaisin, että kolminkertaistamalla saisi ainakin matalan kakun ja sillä määrällä saat kutsua jo kovasti kavereita kanssasi herkuttelemaan :D
VastaaPoista