tiistai 20. helmikuuta 2018

BanaaniSuklaa-tuorepuuro

Tässäpä kaurainen herkkupuuro maapähkinävoin, banaanin ja suklaan tykkääjille!

Itse arvostan myös sitä ihan tavallista ja arkista kaurapuuroa, mutta toisinaan on kiva tarjoilla tällaista hieman viritellympää ja kuitenkin helppoa versiota. Etenkin jälkeläisilleen, jotka eivät siitä arkipuurosta niin innostu ;)  Tämä tuorepuuro maistuu lähinnä jälkkäriltä!



Annos on aika pieni (ainakin tällaisen suursyömärin mielestä), joten se sopii hyvin välipalanälkään tai vaikkapa osaksi viikonlopun brunssitarjoilua. Häätää myös makeannälän aikalailla järkevällä tavalla.


Herkkutuorepuuro  1:lle

1 dl kaurahiutaleita
1 dl kaurajuomaa
1 pienehkö kypsä banaani
1 rkl kaakaojauhetta (tai enemmän jos tykkää tummasta suklaan mausta)
1 rkl maapähkinävoita
ripaus vaniljaa ja suolaa

+ vadelmia, mustaherukkaa, manteleita, kaakaonibsejä

Yhdistin kaurahiutaleet ja kaurajuoman, annoin hiutaleiden pehmentyä purkissaan jääkaapissa. Pyöräytin kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimella. Sauvasekoitinkin käy mainiosti ja seoksen voi jättää myös koostumukseltaan rouheammaksi jos sellaisesta tykkää.

Koristelin vadelmilla, mustaherukoilla, manteleilla ja kaakaonibseillä.





ps. Tuorepuurot ovat myös käteviä eväinä! Siinä tapauksessa vain sauvasekoittaisin kaikki ainekset yhteen, kumoaisin purkkiin ja kippaisin pakastemarjat päälle. Kansi kiinni ja menoksi! Evästaukoon mennessä puuro pehmenee mukavaksi työpaikan jääkaapissa odotellessaan ja pakastemarjat sulavat.

Itse henkilökohtaisesti saan jotain kummaa tyydytystä tämänlaisista eväistä, joita työkaverit vilkuilevat vesi kielellä 😋
 


2 kommenttia: